Na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu powstało pięć nowych Wiodących Zespołów Badawczyc. Ich liderami są prof. Aleksandra Lis, prof. Aleksandra Pawlak, prof. Józef Sowiński, prof. Joanna Szyda i prof. Magdalena Szymura. Przewodniczącą Rady WZB została prof. Anna Chełmońska-Soyta, a jej zastępcą doktor honoris causa UPWr prof. Wolfgang Keller.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/mamy-nowe-wiodace-zespoly-badawcze-i-rade-wzb-4148.html
– Jeszcze nigdy w historii wydziału nie obchodziliśmy jednocześnie jubileuszu 45-lecia pracy naukowo-dydaktycznej aż pięciu profesorów – mówił otwierając uroczystość dziekan, prof. Bernard Kontny. – Jest to zatem nasze święto szczególne, które chcemy obchodzić niezwykle uroczyście
https://wiksig.upwr.edu.pl/aktualnosci/jubileusz-65-lecia-wiksig-117.html
Profesor Maria Goos, była dziekan na ówczesnym Wydziale Rolniczym Akademii Rolniczej i kierownik Katedry Entomologii Rolniczej, człowiek wielkiej serdeczności i życzliwości wobec innych, zmarła w wieku 91 lat. Pogrzeb odbędzie się 20 listopada we Wrocławiu.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/zegnamy-profesor-marie-goos-3668.html
STRATEGIA ROZWOJU
Wydziału Biologii i Hodowli Zwierząt
na lata 2016-2020
na lata 2020-2024
Profil
Studia na Wydziale Biologii i Hodowli Zwierząt dają wykształcenie z zakresu nauk o zwierzętach, biologii, bioinformatyki i bezpieczeństwa żywności. Stałym elementem kształcenia jest opanowanie języka obcego, a także umiejętności posługiwania się technikami komputerowymi. Studenci Wydziału mogą uczestniczyć w badaniach naukowych, a także prowadzić własne doświadczenia we współpracy ze swoimi (...)
https://wbihz.upwr.edu.pl/wydzial/historia--misja-i-strategia
Prof. Mirosław Anioł
Sposób otrzymywania 1,3-diarylo-propan-1-onu
2’-hydroksy-4-butylochalkon i sposób otrzymywania 2’-hydroksy-4-butylochalkonu
2’-hydroksy-4-propoksychalkon i sposób otrzymywania 2’-hydroksy-4-propoksychalkonu
2’-hydroksy-4-propylochalkon i sposób otrzymywania2’-hydroksy-4-propylochalkonu
3’-Amino-4-karboksychalkon i sposób otrzymywania 3’-amino-4-karboksychalkonu
2’-Amino-4-karboksychalkon i sposób otrzymywania 2’-amino-4-karboksychalkonu
Prof. Jerzy Bieniek
Zestaw do (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/lista-zdobywcow-patentow--swieto-upwr--listopad-2019
Miejsca realizacji praktyk studentów kierunku Zarządzanie jakością i analiza żywności, do roku akademickiego 2022/2023 "CAROTA" Sp.z o.o. Bardo"CEKO" Sp. z o.o. Goliszew"CHRUPEX" WYTWÓRNIA CHRUPEK Bożena Cepuch, Wrocław"NORDIS" Chłodnie Polskie sp. z o.o. Wrocław"PIEKARNIA FAMILIJNA" SP. J. ELŻBIETA KOWALCZYK WITOLD KOWALCZYK"RUNOLAND" sp. z ograniczoną odpowiedzialnością - sp. j. Góra"SOLPARK KLESZCZÓW" Sp. z o.o. Kleszczów"SPOŁEM" POWSZECHNA SPÓŁDZIELNIA SPOŻYWCÓW W LESZNIE"SULIMAR" Sp. z (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/wspolpraca/praktykodawcy/zarzadzanie
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.