STRATEGIA ROZWOJU
Wydziału Biologii i Hodowli Zwierząt
na lata 2016-2020
na lata 2020-2024
Profil
Studia na Wydziale Biologii i Hodowli Zwierząt dają wykształcenie z zakresu nauk o zwierzętach, biologii, bioinformatyki i bezpieczeństwa żywności. Stałym elementem kształcenia jest opanowanie języka obcego, a także umiejętności posługiwania się technikami komputerowymi. Studenci Wydziału mogą uczestniczyć w badaniach naukowych, a także prowadzić własne doświadczenia we współpracy ze swoimi (...)
https://wbihz.upwr.edu.pl/wydzial/historia--misja-i-strategia
Miejsca realizacji praktyk studentów kierunku Zarządzanie jakością i analiza żywności, do roku akademickiego 2022/2023 "CAROTA" Sp.z o.o. Bardo"CEKO" Sp. z o.o. Goliszew"CHRUPEX" WYTWÓRNIA CHRUPEK Bożena Cepuch, Wrocław"NORDIS" Chłodnie Polskie sp. z o.o. Wrocław"PIEKARNIA FAMILIJNA" SP. J. ELŻBIETA KOWALCZYK WITOLD KOWALCZYK"RUNOLAND" sp. z ograniczoną odpowiedzialnością - sp. j. Góra"SOLPARK KLESZCZÓW" Sp. z o.o. Kleszczów"SPOŁEM" POWSZECHNA SPÓŁDZIELNIA SPOŻYWCÓW W LESZNIE"SULIMAR" Sp. z (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/wspolpraca/praktykodawcy/zarzadzanie
Profesor Ewa Burszta-Adamiak, kierownik Zakładu Infrastruktury i Techniki Sanitarnej Instytutu Inżynierii Środowiska, liderka Wiodącego Zespołu Badawczego WCE Woda – Klimat – Środowisko i Andrzej Białowiec, kierownik Katedry Biogospodarki Stosowanej i lider WZB Waloryzacji Odpadów i Biomasy (WBVG) znaleźli się w gronie 30 Kreatywnych Wrocławia.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/naukowcy-z-upwr-wsrod-30-kreatywnych-wroclawia-3655.html
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.