Od 1995 roku 17 czerwca obchodzony jest Światowy Dzień Przeciwdziałania Pustynnieniu i Suszy. Zgromadzenie Ogólne Organizacji Narodów Zjednoczonych ustanowiło go, by zwrócić uwagę i decydentom, i zwykłym ludziom na zjawisko, którego skutki ludzkość odczuwa coraz częściej i coraz dotkliwiej.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/upwr-wspiera-walke-z-susza-3565.html
Miejsca realizacji praktyk studentów kierunku Technologia i organizacja gastronomii, do roku akademickiego 2022/2023
"IMPED" Restauracja "Pod Kasztanami" Nysa"Karmazyn Bis" Joanna Pierz, Wrocław"Papa Bar" AW DORADZTWO Sp. z o.o. we Wrocławiu4HOPS Cycling pub, WrocławA&J Company "Pizza Station" WrocławAC Hotel by Marriott WrocławAdmi Spółka z o.o. Gastronomia, WrocławAmRest sp. z o.o. WrocławANDRZEJ FRYMAT PARTNER, GajkówArkadia Restauracja Hotel Aleksandra Główka, Jelcz LaskowiceArt (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/wspolpraca/praktykodawcy/technologia-i-organizacja-gastronomii
Pięcioro naukowców z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu zostało laureatami konkursu MINIATURA 5. Na badania w dziedzinie weterynarii, zootechniki i rybactwa oraz technologii żywności i żywienia każdy z nich otrzymał blisko 50 tysięcy złotych.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/miniatura-5-dla-naukowcow-upwr-3692.html
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.