Są studentami I roku. I wolontariuszami, którzy pamiętali o profesorach Uniwersytetu Przyrodniczego, porządkując ich groby na wrocławskich cmentarzach. Pamiętała też Wielkopolska Izba Rolnicza, o profesorze Tadeuszu Konopińskim, w rocznicę jego śmierci i 120-lecie powstania izb.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/pamiec_jest_najwazniejsza-712.html
Katedra Technologii Żywności i Przechowalnictwa
Nasze tradycje dydaktyczne i badawcze wywodzą się z lwowskich ośrodków naukowych, a początek rozwoju naszej jednostki sięga 1891 roku. Profil prowadzonych badań naukowych i zajęć dydaktycznych uformowali wybitni profesorowie, tacy jak: Tadeusz Chrząszcz, Wiktor Syniewski, Aleksander Tychowski. W powojennym Wrocławiu nasza Katedra powstała jako jedna z pierwszych na Wydziale Rolnictwa, Uniwersytetu i Politechniki, założona przez prof. (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/wydzial/struktura-wydzialu/katedra-technologii-zywnosci-i-przechowalnictwa
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.