Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Letnie warsztaty antropologiczno-archeologiczne na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu to zajęcie dla cierpliwych, dociekliwych i uważnych. Uczestnicy badali szczątki znajdujące się w czterech urnach z cmentarzyska ciałopalnego ludności bałtyjskiej zamieszkującej Pojezierze Mrągowskie.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/kiedy-kosci-zdradzaja-swoje-tajemnice-4112.html

https://upwr.edu.pl/studia/studia-podyplomowe/zarzadzanie-osrodkiem-jezdzieckim/program-studiow/modulprzedmiotliczba-1.html

https://bip.upwr.edu.pl/uniwersytet/komisje--rzecznicy--pelnomocnicy/rzecznicy-dyscyplinarni-komisje-dyscyplinarne-komisja-pojednawcza-i-dorazne/rzecznicy-dyscyplinarni-komis-1.html
Drużyna studentów z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu wygrała Akademickie Mistrzostwa Menedżerskie – największy konkurs biznesowy dla studentów w Polsce.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/mamy-mistrzow-biznesu-4377.html
Siedem koncertów, blisko 300 tysięcy złotych zebranych podczas aukcji i wielkie gwiazdy polskiej sceny muzycznej. Przed nami kolejny, ósmy już Koncert Noworoczny. Ile zbierzemy tym razem?
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/czy_pobijemy_aukcyjny_rekord-644.html
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu wraz z gminami Polanica-Zdrój, Kłodzko i Dzierżoniów zaangażował studentów do wykonania koncepcji zagospodarowania terenu parku w miejscowości Ołdrzychowice Kłodzkie, terenu Parku Leśnego w Polanicy-Zdroju i terenu wokół Pałacu w Kiełczynie.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/studenci-architektury-krajobrazu-tworza-koncepcje-zagospodarowania-trzech-parkow-3846.html
Miejsca realizacji praktyk studentów kierunku Technologia i organizacja gastronomii, do roku akademickiego 2022/2023 "IMPED" Restauracja "Pod Kasztanami" Nysa"Karmazyn Bis" Joanna Pierz, Wrocław"Papa Bar" AW DORADZTWO Sp. z o.o. we Wrocławiu4HOPS Cycling pub, WrocławA&J Company "Pizza Station" WrocławAC Hotel by Marriott WrocławAdmi Spółka z o.o. Gastronomia, WrocławAmRest sp. z o.o. WrocławANDRZEJ FRYMAT PARTNER, GajkówArkadia Restauracja Hotel Aleksandra Główka, Jelcz LaskowiceArt (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/wspolpraca/praktykodawcy/technologia-i-organizacja-gastronomii

https://upwr.edu.pl/badania/wiodace-zespoly-badawcze/innowacyjna-diagnostyka-i-terapia-weterynaryjna-inno-wet/publikacje/antonczyk-a-nizanski-w--1.html
Dynia to nie tylko smak jesieni, ale również skarbnica wartości odżywczych, idealna dla osób w każdym wieku. Sprawdza się w dietach lekkostrawnych, a jej miąższ, pestki i olej dostarczają cennych składników, takich jak beta-karoten, luteina i witaminy. Dr Marzena Styczyńska z Katedry Żywienia Człowieka opowiada, jakie właściwości ma dynia, jakie rodzaje warto wybierać i podaje przepisy na dyniowe specjały, które wzbogacą codzienny jadłospis.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/eksperci-upwr--dynia-superfood-na-jesien-dlaczego-warto-ja-jesc-i-jak-wykorzystac-w-kuchni-4469.html
Profesor Jarosław Bystroń z Katedry Higieny Żywności i Ochrony Konsumenta o tym, czy człowiek jest w stanie wygrać wyścig z bakteriami, sport pomaga w nauce… bezpieczeństwie.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prof_bystron_miesiac_dla_bakterii_to_wiecznosc-10.html

Rezultaty: 361 - 370 z 40 podstron

  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 40