Wrocław przystąpił do Paktu Mediolańskiego. Zobowiązanie związane z realizacją miejskiej polityce żywnościowej łączy obecnie 225 miast z całego świata. Uniwersytet Przyrodniczy poprzez działania naukowe, edukacyjne, jak i popularyzatorskie wspiera realizację paktu, który jest wyrazem troski o system żywnościowy miast, a co za tym idzie, kondycję i zdrowie ich mieszkańców.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/pakt-mediolanski-upwr-wspiera-wroclaw-3835.html
Sery od podszewki, pokazy kulinarne, wyróżnienia dla najlepszych winiarzy i serowarów – III Święto Sera i Wina przyciągnęło do Pawłowic smakoszy, znawców, producentów i tych, którzy uczą, jak produkować najlepiej.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/bylo_pysznie_i_regionalnie-727.html
Trwa pilotażowy sezon Rolnictwa Wspieranego Społecznie (RWS) na UPWr. Ponad setka pracowników uczelni co tydzień otrzymuje skrzynkę świeżych warzyw i owoców z Samotworu i Psar. Jest zdrowo, a dodatkowo do każdego zamówienia trafia sezonowa niespodzianka, ostatnio surfinie i sadzonki pomidorów.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/smacznie-zdrowo-sezonowo-czyli-rws-na-uczelni-3801.html
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.