Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
w sprawie powołania komisji konkursowej w celu wyłonienia kandydata na stanowisko pracownika ds. wsparcia projektów w Centrum Badawczo-Rozwojowym
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2024-rok/zarzadzenie-nr-1342024k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-1-lipca-2024-roku-135.html
w sprawie powołania komisji konkursowej w celu wyłonienia kandydata na stanowisko pracownika administracyjnego w Centrum Badawczo-Rozwojowym
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2024-rok/zarzadzenie-nr-1352024k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-1-lipca-2024-roku-136.html
w sprawie powołania komisji konkursowej w celu wyłonienia kandydata na stanowisko inżynieryjno-techniczne w Katedrze Technologii Owoców, Warzyw i Nutraceutyków Roślinnych
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2024-rok/zarzadzenie-nr-2112024k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-17-pazdziernika-2024-roku-213.html
Prof. Krzysztof Kubiak, rektor Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, wręczył powołania prodziekanom kadencji 2024-2028.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prodziekani-uroczyscie-powolan-4419.html
Zmiana profilu dwóch kierunków studiów, korekty i prowizoria planów rzeczowo-finansowych oraz nowy regulamin zarządzania m.in. prawami autorskimi – oto najważniejsze punkty ostatniego w tym roku posiedzenia senatu.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/grudniowe_posiedzenie_senatu_2017-461.html
Zadanie nr 2 – „Liderzy Wiodących Zespołów Badawczych i kadra administracyjna” rekrutacja do Zadania nr 2 w ramach projektu pn. Zrównoważony rozwój uczelni w celu realizacji Programu „Dolny Śląsk. Zielona Dolina Żywności i Zdrowia” na rzecz Rozwoju Regionalnego, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego, Umowa nr POWR.03.05.00-00-ZR48/18-00 Cel zadania W ramach Zadania nr 2 realizujemy szkolenia, warsztaty i konferencje podnoszące kompetencje pracowników UPWr z (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/projekty/power-regzd/szkolenia-dla-kadry-upwr
Numer oferty:  20/2023  Nazwa rozwiązania:  Sposób ekstrakcji ksantohumolu BACKGROUND Ksnatohumol jest cennym flawonoidem występującym naturalnie w szyszkach chmielu. Charakteryzuje się szerokim spektrum aktywności biologicznej. Ma działanie przeciwutleniające, przeciwzapalne, przeciwgrzybicze, przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe oraz przeciwnowotworowe. Konwencjonalne metody pozyskiwania ksantohumolu z surowców naturalnych wymagają wieloetapowych procedur, które zwykle obejmują (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/sposob-ekstrakcji-ksantohumolu
w sprawie wprowadzenia zmian do zarządzenia nr 36/2021 Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z dnia 17 lutego 2021 roku w sprawie powołania Rady Wiodących Zespołów Badawczych z późn. zm.
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-rektora/2023-rok/zarzadzenie-nr-332023-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-2-marca-2023-roku-34.html
Numer oferty:  18/2023  Nazwa rozwiązania:  Naturalne podłoże ogrodnicze   BACKGROUND Ze względu na wykorzystywanie zasobów naturalnych i dużą energochłonność produkcja ogrodnicza wiąże się ze znacznym obciążeniem środowiska naturalnego. Dlatego obecnie dużo uwagi poświęca się ograniczaniu stosowania surowców naturalnych na rzecz stosowania komponentów syntetycznych i mineralnych takich jak wełna mineralna. Jednak wtórne zagospodarowanie podłoży z wełny mineralnej stwarza trudności, co (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/naturalne-podloze-ogrodnicze
Numer oferty:  22/2023  Nazwa rozwiązania:  Metoda otrzymywania masy jajowej o obniżonej zawartości cholesterolu wraz z odzyskiem błon podskorupowych jaj BACKGROUND Masa jajowa to produkt naturalny, który powstaje ze świeżych jaj kurzych – czyli są to świeże jaja w formie płynnej pozbawione skorup. Masy jajowe wykorzystuje się jako półprodukt w przemyśle spożywczym i małej gastronomii do produkcji makaronów, ciast, sosów, pasztetów, lodów, likierów i wielu innych produktów. Stosują je (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/metoda-otrzymywania-masy-jajowej-o-obnizonej-zawartosci-cholesterolu-wraz-z-odzyskiem-blon-podskorupowych-jaj

Rezultaty: 371 - 380 z 67 podstron

  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 67