Problematyka badawcza
Badania składu chemicznego surowców roślinnych z upraw ekologicznych i konwencjonalnych
Oznaczanie i identyfikacja polifenoli w owocach, warzywach i ziołach.
Enzymatyczne i nieenzymatyczne reakcje polifenoli w produktach owocowych.
Właściwości przeciwutleniające polifenoli z owoców, warzyw i ziół.
Technologie soków owocowych bogatych w bioflawonoidy.
Preparaty barwników antocyjanowych i związków polifenolowych.
Mikroenkapsulacja związków bioaktywnych.
Zastosowanie (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/wydzial/struktura-wydzialu/katedra-technologii-owocow--warzyw-i-nutraceutykow-roslinnych/badania-naukowe
Do 15 grudnia do godziny 23:59 można zagłosować na najciekawszą (lub najładniejszą) choinkę – można je oglądać w holu Centrum Dydaktyczno-Naukowego. Kilka dni temu jury, w którym znalazła się m.in. dziekan Wydziału Gospodarki Przestrzennej i Architektury Krajobrazu, wybrało „swoją” trójkę. Teraz czas na publiczność!
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/wybieramy-choinke-4208.html
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.