Katedra Technologii Żywności i Przechowalnictwa
Nasze tradycje dydaktyczne i badawcze wywodzą się z lwowskich ośrodków naukowych, a początek rozwoju naszej jednostki sięga 1891 roku. Profil prowadzonych badań naukowych i zajęć dydaktycznych uformowali wybitni profesorowie, tacy jak: Tadeusz Chrząszcz, Wiktor Syniewski, Aleksander Tychowski. W powojennym Wrocławiu nasza Katedra powstała jako jedna z pierwszych na Wydziale Rolnictwa, Uniwersytetu i Politechniki, założona przez prof. (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/wydzial/struktura-wydzialu/katedra-technologii-zywnosci-i-przechowalnictwa
Nagrody specjalne
Za uzyskanie najwyższej liczby cytowań w skali uczelni
prof. dr hab. Adam Figiel
prof. dr hab. inż. Jan Oszmiański
prof. dr hab. inż. Aneta Wojdyło
Za uzyskanie stopnia doktora habilitowanego przed ukończeniem 35. roku życia
dr hab. Krzysztof Grzymajło, profesor uczelni
dr hab. inż. Jan Kazak, profesor uczelni
dr hab. inż. Piotr Krajewski, profesor uczelni
dr hab. inż. Paulina Nowicka, profesor uczelni
dr hab. Aleksandra Pawlak, profesor uczelni
dr hab. inż. Daniel (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/lista-nagrodzonych--swieto-upwr--listopad-2020
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.