Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane

https://upwr.edu.pl/badania/wiodace-zespoly-badawcze/bioroznorodnosc-i-zrownowazony-rozwoj-w-rolnictwie-i-ogrodnictwie-biodivro/zespol/dr-hab-magdalena-szymura-prof-uczelni-1.html

https://upwr.edu.pl/badania/wiodace-zespoly-badawcze/biotechnologia-dla-zycia-i-przemyslu-biotechlife/zespol/dr-hab-magdalena-wrobel-kwiatkowska-prof-uczelni-11.html
9-11 czerwca odbyła się w Toruniu X Ogólnopolska Konferencja Hydromikrobiologiczna „HYDROMICRO 2019: 20 lat hydromikrobiologii – dokonania i perspektywy”.
https://wiksig.upwr.edu.pl/wydzial/struktura/instytut-inzynierii-srodowiska/aktualnosci/hydromicro-2019--20-lat-hydromikrobiologii-dokonania-i-perspektywy-64.html
Warunki wzrostu i plonowanie jęczmienia jarego w różnych systemach uprawy
https://bip.upwr.edu.pl/uniwersytet/doktoraty-habilitacje/przewody-doktorskie/magdalena-giemza-mikoda-30.html

https://upwr.edu.pl/badania/wiodace-zespoly-badawcze/wodaklimatsrodowisko-wce/projekty/grant-wsparcie-prac-badawczych-poprzez-stypendia-naukowe-dla-doktorantow-22.html
"Poziom zarażenia endopasożytami u świń i dzików, użytkowość i profilaktyka"
https://bip.upwr.edu.pl/uniwersytet/doktoraty-habilitacje/postepowania-habilitacyjne/anna-magdalena-jankowska-makosa-38.html
Kształtowanie cech użytkowych murawy intensywnie eksploatowanej po zastosowaniu biopreparatu i haloizytu
https://bip.upwr.edu.pl/uniwersytet/doktoraty-habilitacje/przewody-doktorskie/magdalena-biernacik-rdzanek-17.html
Katedra Higieny Żywności i Ochrony Zdrowia Konsumenta - badania naukowe Produkcja enterotoksyn w żywności. Zespół: lek. wet. Magdalena Gonet, prof. dr hab. Jarosław Bystroń, prof. dr hab. Jacek Bania. Przyczyną gronkowcowych zatruć pokarmowych jest produkcja enterotoksyn przez szczepy Staphylococcus aureus. Znane są przypadki zatruć związanych ze spożyciem mleka i produktów mlecznego pochodzenia. Gronkowcowa enterotoksyna H (SEH), zaliczona do enterotoksyn właściwych, została opisana po raz (...)
https://wmw.upwr.edu.pl/wydzial/struktura/katedra-higieny-zywnosci-i-ochrony-zdrowia-konsumenta/badania-naukowe-kh
Wpływ wybranych biopreparatów na plonowanie i skład chemiczny owsa nagiego (Avena nuda L.)
https://bip.upwr.edu.pl/uniwersytet/doktoraty-habilitacje/przewody-doktorskie/magdalena-srebniak-70.html
Wpływ podłoża z miskanta na wzrost i rozwój wybranych gatunków bylin i krzewów ozdobnych
https://bip.upwr.edu.pl/uniwersytet/doktoraty-habilitacje/przewody-doktorskie/magdalena-pancerz-72.html

Rezultaty: 31 - 40 z 64 podstron

  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 64