Przeciwwirusowy spray na gardło z wnętrzności ryb – brzmi niedorzecznie, ale na Islandii to tylko jeden z wielu ciekawych przykładów wykorzystania odpadów przemysłu spożywczego, o których na szkoleniu EEA School on Adding Value to Food Side Streams na Islandii dowiedziały się studentka biotechnologii Patrycja Ziuzia i dr Ewa Szczepańska z Katedry Chemii UPWr.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/drugie-zycie-odpadow-po-co-wyrzucac--kiedy-mozna-wykorzystac-3652.html
Lista osób zakwalifikowanych do Szkoły Doktorskiej UPWr w ramach VI edycji programu "Doktorat wdrożeniowy"
Dyscyplina: Weterynaria
Paweł Jan Borecki, 80,00 punktów
Milena Anna Kretschmer, 75,00 punktów
Maksymilian Konrad Lewicki, 78,14 punktów
Patrycja Ziuzia, 76,86 punktów
Dyscyplina: Technologia żywności i żywienia
Monika Besman, 70,86 punktów
Magdalena Matwiejczyk, 78,71 punktów
Dyscyplina: Inżynieria środowiska, górnictwo i energetyka
Grzegorz Jerzy Budzik, 62,43 punktów
Żaneta (...)
https://phd.upwr.edu.pl/doktorat-wdrozeniowy/rekrutacja-na-doktorat-wzdrozeniowy/wyniki
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.