Pojawiły się w Internecie głosy, że uniwersytety nie powinny prowadzić kont na TikToku, że to niepoważne, że to nie miejsce dla instytucji naukowych. Sukces konta Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu udowodnił jednak, że TikTok to jak najbardziej miejsce dla uczelni, mogące zarówno bawić, jak i edukować widzów.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/tik-tok-to-nie-miejsce-dla-uczelni-3954.html
Świat przyrody dostarcza argumentów, że obchodzenie święta zakochanych akurat w lutym nie musi być normą. To nie jedyny termin sprzyjający poszukiwaniom partnerów. Za to przyroda jest źródłem wielu przydatnych zakochanym rekwizytów.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/walentynki_w_przyrodzie-847.html
Od ponad 40 lat tańczą na uczelnianych uroczystościach, jeżdżą po świecie Polonię wzruszając do łez, a wśród tubylców budząc niemałe zaciekawienie. O życiu w i z „Jedliniokiem” opowiada jego kierownik – Henryk Brzezicki, a że polski folklor nie jest obciachem udowadniają członkowie zespołu.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/jedliniok_podbija_swiat-532.html
Nie wyobrażają sobie innego miejsca pracy. Zoo to całe ich życie, pasja i powołanie. Realizują je, bo mają wiedzę i umiejętności zdobyte na studiach na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu. Nasi rządzą? Oczywiście! UPWr właśnie podpisuje umowę o współpracy z wrocławskim ogrodem zoologicznym.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/upwr--kuznia-kadr-dla-wroclawskiego-zoo-3635.html
Jednostka powstała w 1952 r. z przekształcenia Katedry Małych Zwierząt Użytkowych Wydziału Weterynaryjnego ówczesnej Wyższej Szkoły Rolniczej. Od tego roku wchodzi w skład Wydziału Zootechnicznego jako Katedra Zoohigieny, w latach 1970-1982 jako Zakład Zoohigieny w ramach Instytutu Hodowli i Technologii Produkcji Zwierzęcej, a następnie jako samodzielny zakład i katedra. W 1993 r. zmienia nazwę na Katedrę Higieny Zwierząt i Środowiska Hodowlanego.
W latach 2001-2009 jednostka była połączona (...)
https://wbihz.upwr.edu.pl/wydzial/struktura-wydzialu/katedra-higieny-srodowiska-i-dobrostanu-zwierzat/rys-historyczny
O Regionalnym Centrum Innowacyjnych Technologii Produkcji, Przetwórstwa i Bezpieczeństwa Żywności (CIT), wyzwaniach jakie przed nim stoją, ale też roli we wzmacnianiu współpracy UPWr z otoczeniem biznesowym rozmawiamy z dr Dominiką Sokulską, dyrektorką centrum.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/uczelnia--biznes--konsumenci-4345.html
Tłumy wrocławian, kolejki przy stoiskach wystawców, warsztaty serowarskie, winiarskie i sensoryczne dla dzieci, wreszcie nagrody w konkursach – po dwóch latach przerwy spowodowanej pandemią Święto sera i wina wróciło do Pawłowic.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/vii-swieto-sera-i-wina-za-nami-3887.html
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.