Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane

https://upwr.edu.pl/studia/studia-podyplomowe/zarzadzanie-osrodkiem-jezdzieckim/program-studiow/modulprzedmiotliczba-1.html
Od 1995 roku 17 czerwca obchodzony jest Światowy Dzień Przeciwdziałania Pustynnieniu i Suszy. Zgromadzenie Ogólne Organizacji Narodów Zjednoczonych ustanowiło go, by zwrócić uwagę i decydentom, i zwykłym ludziom na zjawisko, którego skutki ludzkość odczuwa coraz częściej i coraz dotkliwiej.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/upwr-wspiera-walke-z-susza-3565.html
Miejsca realizacji praktyk studentów kierunku Technologia i organizacja gastronomii, do roku akademickiego 2022/2023 "IMPED" Restauracja "Pod Kasztanami" Nysa"Karmazyn Bis" Joanna Pierz, Wrocław"Papa Bar" AW DORADZTWO Sp. z o.o. we Wrocławiu4HOPS Cycling pub, WrocławA&J Company "Pizza Station" WrocławAC Hotel by Marriott WrocławAdmi Spółka z o.o. Gastronomia, WrocławAmRest sp. z o.o. WrocławANDRZEJ FRYMAT PARTNER, GajkówArkadia Restauracja Hotel Aleksandra Główka, Jelcz LaskowiceArt (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/wspolpraca/praktykodawcy/technologia-i-organizacja-gastronomii
Pięcioro naukowców z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu zostało laureatami konkursu MINIATURA 5. Na badania w dziedzinie weterynarii, zootechniki i rybactwa oraz technologii żywności i żywienia każdy z nich otrzymał blisko 50 tysięcy złotych.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/miniatura-5-dla-naukowcow-upwr-3692.html
Pierwsza edycja Akademii Dobrego Piwa rozstrzygnięta. Przewodniczący jury, Rafał Kowalczyk, ekspert sensorycznej oceny piwa, chwalił bardzo wysoki poziom konkursu.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/akademia_dobrego_piwa_wybrano_najlepszych-572.html
Po raz 24. przyznano stypendia Fundacji na rzecz Nauki Polskiej START – dla najzdolniejszych młodych naukowców przed 30. rokiem życia. Wśród trójki najwyżej ocenionych jest dr hab. inż. Krzysztof Sośnica z Wydziału Inżynierii Kształtowania Środowiska i Geodezji UPWr.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/nagroda_fundacji_na_rzecz_nauki_polskiej_dla_krzysztofa_sosnicy-785.html
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu członkiem konsorcjum WRO4diglTal, które tworzy EDIH – European Digital Innovation Hub. Program opracowany przez Komisję Europejską do koordynacji i wspierania transformacji cyfrowych gospodarek ma podnieść poziom cyfryzacji w UE, a co za tym idzie – zwiększyć przewagę konkurencyjną firm i poprawić funkcjonowanie administracji publicznej.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/wro4digltal-i-upwr-dla-cyfrowej-europy-4269.html
Podczas kolejnej edycji Święta sera i wina tłumy wrocławian nie tylko miały okazję zrobić zakupy u najlepszych dolnośląskich winiarzy i serowarów. Były też warsztaty, konkursy, wykłady i plenerowe gotowanie.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/sery--wina-i-tlumy-wroclawian-4448.html
Naukowcy UPWr zdobyli granty z Narodowego Centrum Nauki w ramach konkursu PRELUDIUM 21. Łącznie na swoje badania otrzymają blisko 800 tys. złotych!
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/preludium-21-cenne-granty-dla-naszych-naukowcow-3978.html
Czyli o tym, jak we Wrocławiu odradza się 800-letnia tradycja warzenia i picia złocistego trunku, a na czele piwnej rewolucji stają absolwenci Uniwersytetu Przyrodniczego.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/wielki_powrot_piwowarskiego_rzemiosla-674.html

Rezultaty: 411 - 420 z 45 podstron

  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 45