Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Nie wyobrażają sobie innego miejsca pracy. Zoo to całe ich życie, pasja i powołanie. Realizują je, bo mają wiedzę i umiejętności zdobyte na studiach na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu. Nasi rządzą? Oczywiście! UPWr właśnie podpisuje umowę o współpracy z wrocławskim ogrodem zoologicznym.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/upwr--kuznia-kadr-dla-wroclawskiego-zoo-3635.html
Jednostka powstała w 1952 r. z przekształcenia Katedry Małych Zwierząt Użytkowych Wydziału Weterynaryjnego ówczesnej Wyższej Szkoły Rolniczej. Od tego roku wchodzi w skład Wydziału Zootechnicznego jako Katedra Zoohigieny, w latach 1970-1982 jako Zakład Zoohigieny w ramach Instytutu Hodowli i Technologii Produkcji Zwierzęcej, a następnie jako samodzielny zakład i katedra. W 1993 r. zmienia nazwę na Katedrę Higieny Zwierząt i Środowiska Hodowlanego. W latach 2001-2009 jednostka była połączona (...)
https://wbihz.upwr.edu.pl/wydzial/struktura-wydzialu/katedra-higieny-srodowiska-i-dobrostanu-zwierzat/rys-historyczny
O Regionalnym Centrum Innowacyjnych Technologii Produkcji, Przetwórstwa i Bezpieczeństwa Żywności (CIT), wyzwaniach jakie przed nim stoją, ale też roli we wzmacnianiu współpracy UPWr z otoczeniem biznesowym rozmawiamy z dr Dominiką Sokulską, dyrektorką centrum.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/uczelnia--biznes--konsumenci-4345.html
Już po raz siódmy spotykamy się na Koncercie Noworocznym. I po raz kolejny zbieramy pieniądze, które trafią na konto Fundacji Wrocławskie Hospicjum dla Dzieci. Bądźmy hojni!
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/justyna_steczkowska_gwiazda_naszego_koncertu-858.html
Tłumy wrocławian, kolejki przy stoiskach wystawców, warsztaty serowarskie, winiarskie i sensoryczne dla dzieci, wreszcie nagrody w konkursach – po dwóch latach przerwy spowodowanej pandemią Święto sera i wina wróciło do Pawłowic.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/vii-swieto-sera-i-wina-za-nami-3887.html
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności dr inż. Anna Gliszczyńska – uzyskała stopień doktora habilitowanego nauk biologicznych w dyscyplinie biotechnologia na podstawie cyklu publikacji pod tytułem: „Chemoenzymatyczne modyfikacje struktury biologicznie aktywnych związków pochodzenia naturalnego”, nadany uchwałą Rady Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności z dnia 26 września 2017 roku dr inż. Artur Gryszkin – uzyskał stopień doktora habilitowanego nauk rolniczych w dyscyplinie (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/doktorzy-habilitowani--ktorzy-odebrali-promocje-poczas-inauguracji-roku-akademickiego-2018-2019
– Od początku reagujemy na zmieniającą się rzeczywistość naukową i gospodarczą – mówi prof. Bernard Kontny, dziekan Wydziału Inżynierii Kształtowania Środowiska i Geodezji w związku z jubileuszem wydziału.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/65_lecie_wydzialu_inzynierii_ksztaltowania_srodowiska_i_geodezji-765.html
Po raz drugi przyznaliśmy dyplomy i medale najlepszym piwom zgłoszonym do konkursu Akademia Dobrego Piwa. Jury przewodniczył międzynarodowy sędzia Rafał Kowalczyk, który podkreślił wysoki poziom tegorocznego konkursu, w którym oceniano ponad 80 piw.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/akademia-dobrego-piwa-medale-dla-najlepszych-1265.html
Pokolenie W to młodzi ludzie, których połączył Wrocław – tu studiują, pracują, bywają lub mieszkają. To oni tworzą miasto, w którym 2 października uczelnie wspólnie rozpoczęły rok akademicki 2017/2018.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/pokolenie_w_zaczyna_nowy_rok_akademicki-494.html
Wiceminister nauki Teresa Czerwińska spotkała się z rektorami wrocławskich uczelni publicznych. Rozmawiano o konsolidacji, wsparciu resortu i kampanii informacyjnej.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/nowa_szansa_dla_konsolidacji-658.html

Rezultaty: 411 - 420 z 45 podstron

  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 45