Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Wśród najważniejszych spraw tego posiedzenia znalazły się sprawozdania z działalności m.in. Centrum Kształcenia na Odległość i Centrum Kształcenia Ustawicznego, jak również informacja o przebiegu rekrutacji i roli absolwentów w promocji uczelni.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/listopadowe_posiedzenie_senatu_2016-692.html
Numer oferty:  23/2023  Nazwa rozwiązania:  Rekombinowane białka Hsp60 i OMP40 Histophilus somni oraz ich zastosowanie w profilaktyce lub leczeniu zwierząt gospodarskich KRÓTKI OPIS TEMATYKI BADAWCZEJ Hsp60 (Heat Shock Protein 60) oraz OMP40 (Outer Membrane Protein 40) to białka występujące u bakterii z rodzaju Histophilus somni. Hsp60 to miało szoku cieplnego, często nazywane chaperonem białkowym ze względu na pełnioną funkcję pomagającą w składaniu i stabilizacji innych białek. (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/rekombinowane-bialka-hsp60-i-omp40-histophilus-somni-oraz-ich-zastosowanie-w-profilaktyce-lub-leczeniu-zwierzat-gospodarskich
Dr Kinga Adamenko została laureatką nagrody Prezesa Rady Ministrów za osiągnięcia w zakresie działalności naukowej w roku 2020. Naukowczynię Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu nagrodzono w kategorii: wyróżniająca się rozprawa doktorska.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/dr-adamenko-nagrodzona-za-badania-nad-nowymi-napojami-fermentowanymi-3737.html
Miejsca realizacji praktyk studentów kierunku Technologia i organizacja gastronomii, do roku akademickiego 2022/2023 "IMPED" Restauracja "Pod Kasztanami" Nysa"Karmazyn Bis" Joanna Pierz, Wrocław"Papa Bar" AW DORADZTWO Sp. z o.o. we Wrocławiu4HOPS Cycling pub, WrocławA&J Company "Pizza Station" WrocławAC Hotel by Marriott WrocławAdmi Spółka z o.o. Gastronomia, WrocławAmRest sp. z o.o. WrocławANDRZEJ FRYMAT PARTNER, GajkówArkadia Restauracja Hotel Aleksandra Główka, Jelcz LaskowiceArt (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/wspolpraca/praktykodawcy/technologia-i-organizacja-gastronomii

https://upwr.edu.pl/studia/studencka-aktywnosc/kola-naukowe/skn-na-wydziale-medycyny-weterynaryjnej/skn-biotechnologii-weterynaryjnej-refectio/skn-biotechnologii-weterynaryjnej-refectio-1.html
Numer oferty:  02/2020/TŻ  Nazwa rozwiązania:  Sposób wytwarzania obranych, podgotowanych bulw ziemniaka, pakowanych próżniowo, odmian o kolorowym miąższu, takim jak czerwony, purpurowy czy fioletowy o stabilnym, korzystnym zabarwieniu, nadających się do przechowywania chłodniczego  Opis rozwiązania: Produkcja obranych, konserwowanych ziemniaków przeznaczonych do przechowywania chłodniczego stwarza szereg problemów związanych, zarówno z zahamowaniem ciemnienia miąższu bulw ale i ich (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/kolorowe-ziemniaki-pakowane-prozniowo
Numer oferty:  04/2020/TŻ  Nazwa rozwiązania:  Sposób wytwarzania koncentratu do sporządzania pyz na bazie suszu z ziemniaka surowego, odmian o kolorowym miąższu, takim jak czerwony, purpurowy czy fioletowy, o stabilnym i korzystnym zabarwieniu ugotowanej potrawy odpowiadającym użytemu surowcowi oraz o typowych cechach organoleptycznych pyz ziemniaczanych  Opis rozwiązania: Istotą proponowanego rozwiązania jest sposób wytwarzania koncentratu do sporządzania pyz na bazie suszu z ziemniaka (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/kolorowe-pyzy-ziemniaczane-koncentrat
w sprawie powołania komisji konkursowej dokonującej wyboru na stanowisko adiunkta w grupie pracowników badawczo-dydaktycznych w Katedrze Żywienia Człowieka Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2022-rok/zarzadzenie-nr-12022k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-4-stycznia-2022-roku-1.html
w sprawie powołania komisji konkursowej dokonującej wyboru na stanowisko adiunkta w grupie pracowników badawczo-dydaktycznych w Katedrze Zastosowań Matematyki
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2022-rok/zarzadzenie-nr-972022k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-26-lipca-2022-roku-98.html
w sprawie powołania komisji konkursowej dokonującej wyboru na stanowisko asystenta w grupie pracowników dydaktycznych w Katedrze Żywienia Człowieka
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2022-rok/zarzadzenie-nr-1102022k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-11-sierpnia-2022-roku-110.html

Rezultaty: 421 - 430 z 67 podstron

  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 67