Administracja
Jan Bednarczyk – Burmistrz Miasta i Gminy Radków
Magdalena Bednarska-Wajerowska – Dyrektor Departamentu Funduszy Europejskich
Dariusz Chmura – Burmistrz Wołowa, Przewodniczący Konwentu Burmistrzów i Wójtów
Walery Czarnecki – Starosta Lubański
Paweł Czyszczoń – Dyrektor Wydziału Obszarów Wiejskich
Rafał Dutkiewicz – Prezydent Miasta Wrocławia
Zbigniew Dynak – Dyrektor Departamentu Rozwoju Regionalnego UM
Roman Kaczmarczyk – Burmistrz Lądka-Zdroju
Czesław Kręcichwost – Radny (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/rada-programowa-zielonej-doliny
Numer oferty: 02/2020/TŻ
Nazwa rozwiązania: Sposób wytwarzania obranych, podgotowanych bulw ziemniaka, pakowanych próżniowo, odmian o kolorowym miąższu, takim jak czerwony, purpurowy czy fioletowy o stabilnym, korzystnym zabarwieniu, nadających się do przechowywania chłodniczego Opis rozwiązania: Produkcja obranych, konserwowanych ziemniaków przeznaczonych do przechowywania chłodniczego stwarza szereg problemów związanych, zarówno z zahamowaniem ciemnienia miąższu bulw ale i ich (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/kolorowe-ziemniaki-pakowane-prozniowo
Zgodnie z Regulaminem przyznawania środków finansowych na realizację indywidualnych projektów badawczych przez studentów Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu w ramach konkursu „Młode umysły – Young Minds Project” wprowadzonym zarządzeniem Rektora UPWr nr 91/2022 z dnia 25.04.2022 r., Komisja Konkursowa ds. studenckich projektów badawczych rekomendowała Prorektorowi ds. nauki przyznanie środków finansowych na realizację łącznie 13 indywidualnych projektów badawczych złożonych przez (...)
https://upwr.edu.pl/studia/studencka-aktywnosc/studenckie-projekty-badawcze/mlode-umysly-young-minds-project/zwyciezcy-iii-edycji
Medal złoty za długoletnią służbę
dr hab. Anna Czubaszek, prof. uczelni
dr hab. Kazimierz Ćmielewski, prof. uczelni
prof. Wojciech Dobicki
dr hab. Daniel Garlikowski, prof. uczelni
prof. Bernard Kontny
Mieczysław Łyskawa
dr hab. Krzysztof Matkowski, prof. uczelni
dr inż. Ewa Moszczyńska
Elżbieta Nawłoka
Ewa Palczyńska
prof. Stanisław Pietr
dr hab. Ryszard Polechoński, prof. uczelni
Danuta Siemiatycka
Maria Skonieczna
Bożena Szczepańska
Elżbieta Trośniak
Medal srebrny za długoletnią (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/lista-wszystkich-nagrodzonych-i-wyroznionych-osob-podczas-uroczystosci
Numer oferty: 04/2020/TŻ
Nazwa rozwiązania: Sposób wytwarzania koncentratu do sporządzania pyz na bazie suszu z ziemniaka surowego, odmian o kolorowym miąższu, takim jak czerwony, purpurowy czy fioletowy, o stabilnym i korzystnym zabarwieniu ugotowanej potrawy odpowiadającym użytemu surowcowi oraz o typowych cechach organoleptycznych pyz ziemniaczanych Opis rozwiązania: Istotą proponowanego rozwiązania jest sposób wytwarzania koncentratu do sporządzania pyz na bazie suszu z ziemniaka (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/kolorowe-pyzy-ziemniaczane-koncentrat
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.