Promotorka Szkoły Doktorskiej UPWr prof. Agnieszka Partyka mówi o różnorodności wyzwań, z jakimi stykają się promotorzy, a także o tym, że współpraca odgrywa kluczową rolę w kierowaniu, inspirowaniu i wspieraniu doktorantów w drodze do osiągnięcia celów naukowych.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/dobry-promotor-wszechstronny-i-elastyczny-4346.html
Każdy młody człowiek rozpoczynający studia na uczelni wyższej jeszcze zanim zacznie naukę musi odbyć obowiązkowy dzień wstępny. Wydział Inżynierii Kształtowania Środowiska i Geodezji Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu (WIKŚIG) taki dzień, w którym nowi studenci, wpisani na I rok studiów, spotkali się z Władzami Wydziału oraz społecznością akademicką zorganizował w dniu 1 października 2024 r. Aula Jana Pawła II w budynku CDN była bez mała wypełniona po brzegi.
https://wiksig.upwr.edu.pl/aktualnosci/dzien-wstepny-na-wiksig-2024-za-nami-345.html
Ogłoszenie o otwartym konkursie na stypendystkę/stypendystę
Zakład Antropologii Instytutu Biologii Środowiskowej Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu poszukuje dwóch stypendystów/ stypendystek do projektu OPUS-22 LAP finansowanego przez Narodowe Centrum Nauki pt.: „Bioarcheologia i archeologia krajobrazów represji Narodowo-Socjalistycznych: Perspektywa Europy Środkowo-Wschodniej”.
Wymagania:
status studenta studiów I lub II stopnia z zakresu biologii człowieka (antropologii (...)
https://phd.upwr.edu.pl/dla-kandydatow/rekrutacja/sciezka-projektowa/ogloszenia-archiwalne/nabor-na-stanowisko-stypendysty-doktoranta-na-projekt
Numer oferty: 02/2020/TŻ
Nazwa rozwiązania: Sposób wytwarzania obranych, podgotowanych bulw ziemniaka, pakowanych próżniowo, odmian o kolorowym miąższu, takim jak czerwony, purpurowy czy fioletowy o stabilnym, korzystnym zabarwieniu, nadających się do przechowywania chłodniczego Opis rozwiązania: Produkcja obranych, konserwowanych ziemniaków przeznaczonych do przechowywania chłodniczego stwarza szereg problemów związanych, zarówno z zahamowaniem ciemnienia miąższu bulw ale i ich (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/kolorowe-ziemniaki-pakowane-prozniowo
Numer oferty: 04/2020/TŻ
Nazwa rozwiązania: Sposób wytwarzania koncentratu do sporządzania pyz na bazie suszu z ziemniaka surowego, odmian o kolorowym miąższu, takim jak czerwony, purpurowy czy fioletowy, o stabilnym i korzystnym zabarwieniu ugotowanej potrawy odpowiadającym użytemu surowcowi oraz o typowych cechach organoleptycznych pyz ziemniaczanych Opis rozwiązania: Istotą proponowanego rozwiązania jest sposób wytwarzania koncentratu do sporządzania pyz na bazie suszu z ziemniaka (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/kolorowe-pyzy-ziemniaczane-koncentrat
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.