Numer oferty: 01/2020/TŻ
Nazwa rozwiązania: Sposób wytwarzania suszu z ziemniaka surowego, odmian o kolorowym miąższu, takim jak czerwony, purpurowy czy fioletowy o stabilnym, korzystnym zabarwieniu, odpowiadającym użytemu surowcowi, nadającym się do wykorzystania w produkcji żywności lub potraw Opis rozwiązania: Istniejące obecnie rozwiązania patentowe w tym zakresie dotyczą suszy ziemniaczanych z ziemniaków ugotowanych oraz suszy z ziemniaka surowego, których barwa stabilizowana jest (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/kolorowy-susz-ziemniaczany
Wyniki konkursu
I miejsce z wynikiem 73,5 pkt:Miłosna podróż Marii (zespół w składzie: Aleksandra Nicpoń, Katarzyna Rybak)
II miejsce z wynikiem 70,1 pkt:Poszukiwanie kwiatu paproci (zespół w składzie: Anna Kopciuch, Michalina Mercik, Ryszard Paczuski, Michalina Ratowska, Kamila Wasiluk)
III miejsce z wynikiem 51,1 pkt:Piękna i Bestia (zespół w składzie: Jakub Adamski, Weronika Brożek, Klaudia Grygierczyk, Adrianna Kołodziej)
Odwołanie do książek, obrazu filmowego, zjawisk w (...)
https://upwr.edu.pl/ogloszenia/iluminacja-parku-na-pawlowicach-konkurs-projektow-studenckich
Prof. Agnieszka Noszczyk-Nowak została powołana do Krajowej Komisji Etycznej do Spraw Doświadczeń na Zwierzętach (KKE). – Najważniejsze to znaleźć równowagę pomiędzy badaniami, w których udział zwierząt jest konieczny, a tymi, których wynik można uzyskać z wykorzystaniem tzw. metod alternatywnych – mówi o swojej roli w KKE naukowczyni UPWr.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/naukowczyni-upwr-powoana-do-kkel-4194.html
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.