Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
w sprawie wprowadzenia zmian do zarządzenia nr 22/2022/K Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z dnia 10 marca 2022 roku w sprawie ustalenia składów Wydziałowych Komisji ds. Zapewnienia Jakości Kształcenia w Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu na kadencję do 31 stycznia 2025 roku
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2023-rok/zarzadzenie-nr-2372023k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-5-pazdziernika-2023-roku-243.html
Studenckie Koło Naukowe BioEnergia pod okiem dr. Arkadiusza Dyjakona z Instytutu Inżynierii Rolnictwa zrobiło kwiatek inny niż wszystkie – energetyczny. Dzięki niemu naładujesz telefon czy tablet. Kwiatek stanie przy Norwida, jak zawita do nas prawdziwa wiosna.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/energetyczny_kwiatek_na_upwr-413.html
Studenckie koła naukowe – dla ambitnych, pomysłowych i głodnych wiedzy, którym same studia nie wystarczą.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/przewodnik-po-kolach-naukowych-wbinoz-3762.html
Prestiżowe międzynarodowe wyróżnienie za projekt iluminacji Ogrodu Botanicznego we Wrocławiu zdobyli naukowcy z Katedry Architektury Krajobrazu Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu. Dr Magdalena Zienowicz nie kryje, że realizacja tego projektu łatwa nie była.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/architekci-krajobrazu-z-upwrzwyroznieniem-za-iluminacje-ogrodu-botanicznego-3957.html
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu uroczyście zainaugurował rok akademicki 2022/2023.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/zaczynamy-nowy-rok-akademicki-3893.html
Dzięki współpracy Familijnej i prof. Moniki Bronkowskiej z Katedry Żywienia Człowieka, podjętej w wyniku projektu partnerstwa naukowo-biznesowego MOZART, powstały właśnie nowe wyroby piekarnicze i cukiernicze o niskim indeksie glikemicznym, z wysoką zawartością błonnika pokarmowego i bogate w beta-glukany.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/wdrozenie-efektow-wspolpracy-prof-moniki-bronkowskiej-z-familijna-3490.html
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności dr Agnieszka Bartmańska – uzyskała stopień doktora habilitowanego w dziedzinie nauk ścisłych i przyrodniczych w dyscyplinie nauki biologiczne na podstawie cyklu publikacji pod tytułem: „Biologicznie aktywne flawonoidy chmielu i ich pochodne otrzymywane metodami biotechnologicznymi”, nadany uchwałą Rady Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności z dnia 11 czerwca 2019 roku dr inż. Filip Boratyński – uzyskał stopień doktora habilitowanego w (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/doktorzy-habilitowani--ktorzy-odebrali-promocje-poczas-inauguracji-roku-akademickiego-2019-2020
W grudniu 2023 roku świętował setne urodziny. Gratulacje składali mu wtedy nie tylko przyjaciele, ale też współpracownicy, wychowankowie i rektor UPWr, oraz przedstawiciele władz państwowych, samorządowych i kombatantów Armii Krajowej. Docent Jerzy Kiersnowski zmarł 28 czerwca 2024 roku.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/zmarl-doc-jerzy-kiersnowski-4387.html
Naukowcy z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu w programie OPUS 20 Narodowego Centrum Nauki zdobyli prawie trzy miliony złotych na swoje badania. To dr Piotr Stępień, dr inż. Jarosław Waroszewski i prof. Robert Kupczyński.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/opus-20-granty-dla-naukowcow-z-upwr-3567.html
Głosami studentów drugą edycję plebiscytu na największą kosę na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu wygrał dr hab. Andrzej Michalski z Katedry Matematyki Wydziału Inżynierii Kształtowania Środowiska i Geodezji.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/kosa_2016_najpierw_nauczyc_potem_wymagac-806.html

Rezultaty: 481 - 490 z 51 podstron

  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51