Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane

https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-biznesowa/kanalizacja-i-scieki-21.html

https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-biznesowa/szkolenia-i-warsztaty-29.html

https://upwr.edu.pl/badania/doktoranci/obrony-doktoratow/mgr-inz-marta-okulus-10-05-2022-r--29.html
Dr inż. Hanna Houszka odniosła sukces, reprezentując naszą uczelnię na Mistrzostwach Polski „Polska Liga Western i Rodeo” zorganizowanych na wrocławskich Partynicach
https://wiksig.upwr.edu.pl/aktualnosci/medale-w-konkurencjach-westernowych-215.html

https://upwr.edu.pl/uczelnia/o-uczelni/eu-green/szczegolowe-obszary-dzialania/innowacyjnosc-i-przedsiebiorczosc-na-rzecz-zrownowazonego-rozwoju-wp4-5.html
Domowe przetwory od kilku lat wróciły do łask. To nie tylko modny trend, ale też dobry sposób na wzbogacenie zimą codziennej diety w cenne składniki odżywcze i witaminy. Jak je przygotować radzi profesor Anna Sokół-Łętowska z Katedry Technologii Owoców, Warzyw i Nutraceutyków Roślinnych.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/eksperci-upwr-radza--dlaczego-warto-robic-przetwory-4120.html
Anna Karczewska Urodziła się we Wrocławiu, gdzie ukończyła IX Liceum Ogólnokształcące, a następnie - studia na Politechnice Wrocławskiej, na kierunku inżynieria ochrony środowiska, w specjalności technologia wód i ścieków. Bezpośrednio po uzyskaniu dyplomu podjęła studia doktoranckie w Instytucie Inżynierii Ochrony Środowiska Politechniki Wrocławskiej. Pod opieką prof. Apolinarego L. Kowala zrealizowała pracę doktorską pt. „Koagulacja grup związków barwnych w wodach” i w 1985 r. uzyskała (...)
https://ingos.upwr.edu.pl/instytut/historia/profesorowie/karczewska-anna
Karolina Kapturska, Anna Modlińska i Safoura Reza – studentki szóstego roku weterynarii zdobyły stypendia ministra nauki i szkolnictwa wyższego za znaczące osiągnięcia naukowe.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/studentki_weterynarii_stypendystkami_ministra-28.html
Do 2050 r. ludzkość będzie musiała produkować 2,5 raza więcej żywności niż obecnie. Problem mogą rozwiązać jadalne owady – smaczne, zdrowe i ekologiczne w hodowli. Bada je dr Anna Żołnierczyk z Katedry Chemii.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/europa_sie_brzydzi_czy_owady_wejda_na_stale_do_naszej_diety-622.html
Prof. Anna Michalska-Ciechanowska zdobyła ponad milion złotych w konkursie ALPHORN organizowanym przez Narodowe Centrum Nauki we współpracy ze szwajcarską agencją Swiss National Science Foundation.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/blisko-1-2-mln-zl-na-badania-z-konkursu-alphorn-1287.html

Rezultaty: 481 - 490 z 162 podstron

  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 162