Katedra Higieny Żywności i Ochrony Zdrowia Konsumenta - badania naukowe
Produkcja enterotoksyn w żywności. Zespół: lek. wet. Magdalena Gonet, prof. dr hab. Jarosław Bystroń, prof. dr hab. Jacek Bania.
Przyczyną gronkowcowych zatruć pokarmowych jest produkcja enterotoksyn przez szczepy Staphylococcus aureus. Znane są przypadki zatruć związanych ze spożyciem mleka i produktów mlecznego pochodzenia. Gronkowcowa enterotoksyna H (SEH), zaliczona do enterotoksyn właściwych, została opisana po raz (...)
https://wmw.upwr.edu.pl/wydzial/struktura/katedra-higieny-zywnosci-i-ochrony-zdrowia-konsumenta/badania-naukowe-kh
Brązowy Krzyż Zasługi
prof. dr hab. inż. Agnieszka Kita
Medal Złoty za Długoletnią Służbę
dr Krzysztof Gediga
dr hab. inż. Edward Grzyś
mgr Barbara Miller
dr hab. Ryszard Mordak
dr hab. inż. Barbara Patorczyk-Pytlik, prof. nadzw.
dr inż. Piotr Regiec
Surma Zdzisław
inż. Maria Szachniewicz
prof. dr hab. inż. Andrzej Żyromski
Medal Srebrny za Długoletnią Służbę
dr hab. inż. Tomasz Kowalczyk
dr hab. inż. Grzegorz Pęczkowski
dr inż. Maciej Piotrowski
dr Elżbieta (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/wszyscy-nagrodzeni-swieto-uniwersytetu-2017
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.