Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Marta Lipińska – z wykształcenia filolog, z zamiłowania podróżnik, fotograf-hobbysta. Zwiedzała 23 kraje, mieszkała w czterech. Podróż do Gruzji była jej marzeniem i jak wszystkie inne była także bardzo spontaniczna. Najbardziej urzekła ją gruzińska przyroda oraz Tbilisi – stolica, gdzie orient flirtuje z europejskim duchem nowoczesności.
https://biblioteka.upwr.edu.pl/o-bibliotece/o-nas/wydarzenia-i-wystawy/2017/europa-w-obiektywie-wystawa/gruzja-w-obiektywie-pani-marty-lipinskiej
15-19 kwietnia 2015 roku, w Rogowie k. Łodzi ramach Baltic University Programme odbyła się studencka konferencja pod hasłem „Feeding the world without destroying the world: Can food production be(come) sustainable?”. Paweł Bogusz został wybrany reprezentantem studentów w radzie Baltic University Programme
https://wiksig.upwr.edu.pl/aktualnosci/baltic-university-spring-students-conference-2015-78.html

https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-biznesowa/hodowla-grzybow-18.html
Julia Pietrasina, Maria Noszczyk, Marta Marcinek i Michaela Sukenikova z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu znalazły się w gronie stypendystów 2021 Veterinary Student Scholarship Program organizowanego przez MSD Animal Health and the Federation of Veterinarians of Europe.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/studentki-weterynarii-z-miedzynarodowym-stypendium-3723.html

https://upwr.edu.pl/studia/samorzad-studencki/samorzad-studencki-upwr-1.html
W tym odcinku podcastu „Mamy zielone pojęcie” dr Marta Weber-Siwirska i Weronika Marcol omawiają korzyści płynące z wdrażania w miastach zrównoważonych rozwiązań, takich jak zielone dachy czy ściany. Rozmawiają na temat źródeł tej inicjatywy i różnorodnych projektów w Polsce i Europie, a także o tym, jaką funkcję zielone dachy pełnią w przestrzeni miejskiej.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/zielone-dachy--zielone-sciany-ekstrawagancja-czy-rewolucja-4255.html
W najnowszym odcinku podcastu prof. Monika Michalczuk z Katedry Hodowli Zwierząt SGGW i dr Marta Kuźmińska-Bajor z Katedry Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności UPWr omawiają wyzwania i innowacje w hodowli drobiu, w tym stosowanie antybiotyków, zastosowanie bakteriofagów i kwestie dobrostanu zwierząt. Dyskusja koncentruje się na dążeniu do odpowiedzialnej produkcji i konsumpcji, podkreślając rolę wiedzy i świadomych wyborów.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/hodowla-drobiu-antybiotyki--bakteriofagi--dobrostan-4262.html

https://wbihz.upwr.edu.pl/wydzial/radyp/rada-programowa-dla-kierunku-zootechnika-4.html

https://upwr.edu.pl/wspolpraca/projekty/fundusze-europejskie/program-srodowisko--energia-i-zmiany-klimatu/zielone-korytarze-miejskie---klimatyczne-przebudzenie-w-koninie/zielone-korytarze-miejskie-klimatyczne-przebudzenie-w-koninie-1.html
Wiosną, po długiej zimie, przyroda budzi się do życia. Coraz cieplejsze dni sprawiają, że świat staje się pełen barw, zieleni, kwiatów – a te, które rosną wokół nas, można wykorzystać do stworzenia pięknych kompozycji. O tym, jakich roślin można użyć, opowiadają dr Marta Monder i dr Marta Czaplicka, a dr Ewa Podhajska mówi o nietypowych, wczesnowiosennych ozdobach, jakie wykonały jej studentki.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/eksperci-upwr--jak-przystroic-dom-na-wiosne-i-wielkanoc-3779.html

Rezultaty: 41 - 50 z 42 podstron

  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 42