Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności
dr inż. Anna Gliszczyńska – uzyskała stopień doktora habilitowanego nauk biologicznych w dyscyplinie biotechnologia na podstawie cyklu publikacji pod tytułem: „Chemoenzymatyczne modyfikacje struktury biologicznie aktywnych związków pochodzenia naturalnego”, nadany uchwałą Rady Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności z dnia 26 września 2017 roku
dr inż. Artur Gryszkin – uzyskał stopień doktora habilitowanego nauk rolniczych w dyscyplinie (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/doktorzy-habilitowani--ktorzy-odebrali-promocje-poczas-inauguracji-roku-akademickiego-2018-2019
– Jestem ciężko chora, ale szczęśliwa, bo mam po co i dla kogo żyć – mówi Edyta Nowicka z Instytutu Kształtowania i Ochrony Środowiska, która od trzech lat choruje na opornego na leczenie chłoniaka. Społeczność UPWr dołącza do zbiórki na leki ratujące życie.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/edyta_nowicka_chce_po_prostu_zyc-387.html
Obchodzący 70-lecie Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu wchodzi w swoją nową dekadę z wyjątkowo ambitnym planem. Jeśli się powiedzie – niewielka, specjalistyczna, lokalna uczelnia może, jako uniwersytet badawczy, stać się rozpoznawalnym w świecie ośrodkiem badań i kształcenia w trzech kluczowych dla ludzi obszarach: żywność – zdrowie – środowisko.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/wiodace-zespoly-patent-na-rozwoj-3457.html
Cele Zrównoważonego Rozwoju wyznaczone przez Organizację Narodów Zjednoczonych to w praktyce badania, inicjatywy, działania, ale też zmiany postaw, które mają doprowadzić do zahamowania negatywnych zjawisk wynikających z rozwoju cywilizacji.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/agenda-2030-cele-i-zadania-4153.html
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.