W czerwcu 2020 roku zespół ekspertów przedstawi projekt ustawy regulującej zasady biobankowania materiału biologicznego, w tym zasady udostępniania zbankowanych materiałów do dalszych badań. W zespole jest prof. Krzysztof Marycz, kierownik Katedry Biologii Eksperymentalnej UPWr.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prof_marycz_w_rzadowym_zespole_ds_biobankow-46.html
Podczas Święta sera i wina w Centrum Produktu Regionalnego UPWr będzie można zwiedzić serowarnię i zobaczyć, jak wytwarza się sery rzemieślnicze. W tajniki tego procesu wprowadzać będzie dr Marek Szołtysik z Katedry Rozwoju Funkcjonalnych Produktów Żywnościowych.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/zapraszamy-do-zwiedzania-serowarni-4132.html
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.