Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Dr Dominika Kulig i dr hab. Anna Gliszczyńska z Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności zostały laureatkami nagród premiera za wyróżnione rozprawy doktorskie i wysoko ocenione osiągnięcia będące podstawą nadania stopnia naukowego doktora habilitowanego.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/nagrody_premiera_dla_naukowcow_z_upwr-309.html
Projekt „Dolny Śląsk. Zielona Dolina Żywności i Zdrowia”na liście rządowych projektów strategicznych. Decyzję podjęła Rada Monitorowania Portfela Projektów Strategicznych Ministerstwa Inwestycji i Rozwoju.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/zielona_dolina_na_liscie_rzadowych_projektow-132.html
Pokolenie W to młodzi ludzie, których połączył Wrocław – tu studiują, pracują, bywają lub mieszkają. To oni tworzą miasto, w którym 2 października uczelnie wspólnie rozpoczęły rok akademicki 2017/2018.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/pokolenie_w_zaczyna_nowy_rok_akademicki-494.html
W poszukiwaniu dowodów na wyższość Świąt Wielkiej Nocy nad Świętami Bożego Narodzenia, zajrzeliśmy w kilka miejsc na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/wielkanoc_gora-586.html
Joanna Dobrzańska i Sara Kanoza, absolwentki architektury krajobrazu, wyróżnione „Wrocławską Magnolią”. Ich prace magisterskie mają szansę na wykorzystanie w zadaniach miasta dotyczących zieleni.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/studentki_upwr_zdobyly_wroclawska_magnolie-162.html
Wybraliśmy najlepszy chleb, najpiękniejszy kapelusz i najładniejsze zakładki do książek. Jarmark Pawłowicki, kończący Dni Przyrodników, pełen był atrakcji, a że i pogoda dopisała, więc humory też były świetne.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/jarmark_pelen_slonca_i_atrakcji_dni_przyrodnikow_2016-790.html
Centrum Wsparcia i Dostępności (CWiD) to pomoc psychologiczna, wsparcie osób ze szczególnymi potrzebami, a także doradztwo zawodowe.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/studencie-daj-sobie-pomoc-3908.html
Potencjał biotechnologiczny oraz charakterystyka oddziaływania związków powierzchniowo czynnych z modelowymi białkami
https://bip.upwr.edu.pl/uniwersytet/doktoraty-habilitacje/postepowania-habilitacyjne/tomasz-wojciech-janek-41.html

https://phd.upwr.edu.pl/dla-kandydatow/komisja-rekrutacyjna/przewodniczacy-dr-hab-inz--2.html
Piwowarzy żartują, że ich zadaniem jest tylko przygotowanie brzeczki, a zadaniem drożdży – cała reszta. Badania na Uniwersytecie Przyrodniczym pokazują, jak zastosowanie różnych szczepów tych mikrorganizmów wpływa na jakość piwa. Co to znaczy jakość, dowiemy się dziś na finale Akademii Dobrego Piwa.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/niekonwencjonalne-drozdze-i-ciemne-slody--czyli-jak-stworzyc-piwo-4087.html

Rezultaty: 501 - 510 z 148 podstron

  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 148