Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
AGROBIZNES– studia stacjonarne I stopnia (wg rocznika rozpoczęcia studiów) 2021/2022 - dr inż. Małgorzata Krotowska, tel. 71 320-1762, email: malgorzata.krotowska@upwr.edu.pl    AGROINŻYNIERIA– studia stacjonarne I stopnia (wg rocznika rozpoczęcia studiów) 2024/2025 - dr inż. Marek Brennensthul  tel. 71 320-5827, email: marek.brennensthul@upwr.edu.pl 2022/2023 - dr hab. Krzysztof Lech, prof. uczelni, tel. 71 320-5959, email: krzysztof.lech@upwr.edu.pl   2021/2022 - dr inż. Beata Cieniawska, (...)
https://wpt.upwr.edu.pl/studia/opiekunowie-lat-i-kierunkow-studiow
w sprawie przygotowania roboczego projektu statutu Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu celem przekazania Senackiej Komisji Statutowej do dalszego procedowania
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-rektora/2018-rok/zarzadzenie-nr-1392018-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-9-listopada-2018-roku-140.html
Podczas kolejnej edycji Święta sera i wina tłumy wrocławian nie tylko miały okazję zrobić zakupy u najlepszych dolnośląskich winiarzy i serowarów. Były też warsztaty, konkursy, wykłady i plenerowe gotowanie.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/sery--wina-i-tlumy-wroclawian-4448.html
Numer oferty:  03/2020/TŻ  Nazwa rozwiązania:  Sposób wytwarzania gotowych klusek ziemniaczanych na bazie ziemniaków odmian o kolorowym miąższu, takim jak czerwony, purpurowy czy fioletowy, o stabilnym i korzystnym zabarwieniu ugotowanej potrawy, nadających się do przechowywania chłodniczego po zapakowaniu w folii termozgrzewalnej  Opis rozwiązania: Istniejące obecnie rozwiązania patentowe dotyczą klusek otrzymywanych na bazie ziemniaków odmian o tradycyjnym, żółtym, kremowym lub białym (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/kolorowe-kluski-ziemniaczane
Numer oferty:  01/2020/TŻ  Nazwa rozwiązania:  Sposób wytwarzania suszu z ziemniaka surowego, odmian o kolorowym miąższu, takim jak czerwony, purpurowy czy fioletowy o stabilnym, korzystnym zabarwieniu, odpowiadającym użytemu surowcowi, nadającym się do wykorzystania w produkcji żywności lub potraw Opis rozwiązania: Istniejące obecnie rozwiązania patentowe w tym zakresie dotyczą suszy ziemniaczanych z ziemniaków ugotowanych oraz suszy z ziemniaka surowego, których barwa stabilizowana jest (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/kolorowy-susz-ziemniaczany
    Wyniki konkursu  I miejsce z wynikiem 73,5 pkt:Miłosna podróż Marii (zespół w składzie: Aleksandra Nicpoń, Katarzyna Rybak) II miejsce z wynikiem 70,1 pkt:Poszukiwanie kwiatu paproci (zespół w składzie: Anna Kopciuch, Michalina Mercik, Ryszard Paczuski, Michalina Ratowska, Kamila Wasiluk) III miejsce z wynikiem 51,1 pkt:Piękna i Bestia (zespół w składzie: Jakub Adamski, Weronika Brożek, Klaudia Grygierczyk, Adrianna Kołodziej)   Odwołanie do książek, obrazu filmowego, zjawisk w (...)
https://upwr.edu.pl/ogloszenia/iluminacja-parku-na-pawlowicach-konkurs-projektow-studenckich
w sprawie wprowadzenia zmian do zarządzenia nr 124/2019 Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z dnia 21 sierpnia 2019 roku w sprawie powołania na czas trwania projektu Zespołu do realizacji projektu POWR 03.05.00-IP.08-00-REG/18 o tytule „Zrównoważony Rozwój uczelni w celu realizacji programu „Dolny Śląsk. Zielona Dolina Żywności i Zdrowia” na rzecz Rozwoju Regionalnego na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu z późn. zm.
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2022-rok/zarzadzenie-nr-212022k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-21-lutego-2022-roku-21.html
W listopadzie w holu budynku CND przy pl. Grunwaldzkim pracownicy, studenci i goście naszego uniwersytetu mieli okazję oglądać poplenerową wystawę z malarskich spotkań w Głubczycach
https://wiksig.upwr.edu.pl/aktualnosci/wystawa-poplenerowa-glubczyce-2015-64.html
w sprawie powołania komisji rekrutacyjnej dokonującej wyboru uczestników/uczestniczek do Zadania nr 2 pn. Liderzy wiodących zespołów badawczych i kadra administracyjna w ramach projektu pn. „Zrównoważony rozwój uczelni w celu realizacji Programu "Dolny Śląsk. Zielona Dolina Żywności i Zdrowia" na rzecz Rozwoju Regionalnego”, współfinansowanego przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju, zgodnie z umową o dofinansowanie nr POWR.03.05.00-00-ZR48/18-00 z dnia 4 czerwca 2019 r., realizowanego przez (...)
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2022-rok/zarzadzenie-nr-1532022k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-17-pazdziernika-2022-roku-155.html
Czwarta edycja Konkursu Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii w dziedzinie geoinformacji i czterdziesta dziewiąta edycja w dziedzinach architektury i budownictwa, planowania i zagospodarowania przestrzennego oraz mieszkalnictwa zostały rozstrzygnięte. Jurorzy nagrodzili cztery prace powstałe na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prace-naukowe-z-upwr-nagrodzone-w-konkursie-ministra-rozwoju-pracy-i-technologii-3831.html

Rezultaty: 511 - 520 z 80 podstron

  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 80