Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Jednym z ważnych elementów tradycji naszego uniwersytetu była i jest pamięć o zmarłych pracownikach. To zarówno tradycyjna minuta ciszy podczas inauguracji roku akademickiego, upamiętniająca tych, którzy odeszli, jak też inicjatywa porządkowania grobów rektorów UPWr.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/pro-memoria-3401.html
Letnie susze powodowane zmianami klimatycznymi dokuczają większości krajom w Europie, a nam wciąż zdarza się marnować zasoby wody pitnej, które są przecież ograniczone. Prawie 90% zużywanej codziennie przez nas wody nie ma zastosowania spożywczego, służy do celów gospodarczych. A przecież można zastąpić ją deszczówką, tylko jak?
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/eksperci-upwr-dlaczego-warto-zbierac-deszczowke-3591.html
14 listopada Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu uroczyście obchodził swoje święto. Z tej okazji nagrodzono najlepszych naukowców i wieloletnich pracowników oraz nadano tytuł doktora honoris causa prof. Wolfgangowi Kellerowi.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/swieto-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-2018-3344.html
w sprawie ustalenia składów Wydziałowych Komisji ds. Zapewnienia Jakości Kształcenia w Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu na kadencję do 31 stycznia 2025 roku
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2022-rok/zarzadzenie-nr-222022k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-10-marca-2022-roku-22.html
Na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu utworzono nową dyscyplinę badawczą. To biotechnologia. Jej przewodniczącym został prof. Zbigniew Lazar z Katedry Mikrobiologii i Biotechnologii Żywności.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/nowa-dyscyplina-na-upwr--biotechnologia-4093.html
O nawalnych opadach deszczu, które przynoszą więcej strat niż zysków dla środowiska, retencjonowaniu wody i naszych nawykach, które wbrew pozorom mogą wiele zmienić, rozmawiamy z prof. Ewą Bursztą-Adamiak z Instytutu Inżynierii Środowiska UPWr.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/eksperci-upwr-4409.html
Konstruuje maszyny doświadczalne, hoduje rośliny w aeroponice, w listopadzie zbiera zieloną sałatę z własnego ogródka, a z aloesu robi w domu krem. Bartłomiej Skalny – student wszechstronny.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/chciec_to_moc_czyli_o_studenckiej_kreatywnosci-694.html
Sery od podszewki, pokazy kulinarne, wyróżnienia dla najlepszych winiarzy i serowarów – III Święto Sera i Wina przyciągnęło do Pawłowic smakoszy, znawców, producentów i tych, którzy uczą, jak produkować najlepiej.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/bylo_pysznie_i_regionalnie-727.html
W VI edycji konkursu Młode Talenty dwoje naukowców z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu zostało laureatami – Igor Turkiewicz w kategorii sukces naukowy, a Agnieszka Krawczyk-Łebek w kategorii sukces w zakresie innowacji.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/mamy-mlode-talenty-3814.html
mgr inż. Damian Michał Maksimowski Zawiadomienie o obroniestreszczenie pol.recenzja nr 1 recenzja nr 2recenzja nr 3 mgr inż. Alan Piotr Gasiński Zawiadomienie o obroniestreszczenie pol.streszczenie ang.recenzja nr 1 recenzja nr 2recenzja nr 3 mgr inż. Andrzej Kwaśnica Zawiadomienie o obroniestreszczenie pol.streszczenie ang.recenzja nr 1 recenzja nr 2recenzja nr 3 mgr Aneta Maria Mrozek-Szetela Zawiadomienie o obroniestreszczenierecenzja nr 1 recenzja nr 2recenzja nr 3 mgr inż. Justyna (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/nauka/doktoraty

Rezultaty: 531 - 540 z 61 podstron

  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 61