Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności
dr Agnieszka Bartmańska – uzyskała stopień doktora habilitowanego w dziedzinie nauk ścisłych i przyrodniczych w dyscyplinie nauki biologiczne na podstawie cyklu publikacji pod tytułem: „Biologicznie aktywne flawonoidy chmielu i ich pochodne otrzymywane metodami biotechnologicznymi”, nadany uchwałą Rady Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności z dnia 11 czerwca 2019 roku
dr inż. Filip Boratyński – uzyskał stopień doktora habilitowanego w (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/doktorzy-habilitowani--ktorzy-odebrali-promocje-poczas-inauguracji-roku-akademickiego-2019-2020
Profesor Ewa Burszta-Adamiak, kierownik Zakładu Infrastruktury i Techniki Sanitarnej Instytutu Inżynierii Środowiska, liderka Wiodącego Zespołu Badawczego WCE Woda – Klimat – Środowisko i Andrzej Białowiec, kierownik Katedry Biogospodarki Stosowanej i lider WZB Waloryzacji Odpadów i Biomasy (WBVG) znaleźli się w gronie 30 Kreatywnych Wrocławia.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/naukowcy-z-upwr-wsrod-30-kreatywnych-wroclawia-3655.html
Kilkadziesiąt osób w auli im. Jana Pawła II, ponad 600 przed monitorami swoich komputerów – uroczysta inauguracja roku akademickiego 2020/2021 i przekazanie władzy rektorskiej przez prof. Tadeusza Trziszkę prof. Jarosławowi Bosemu miało wyjątkowy przebieg.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/inauguracja-roku-akademickiego-2020-2021-3384.html
Aktywizujące narzędzia w tutoringu naukowym, jakim tutorem byłby Wiedźmin i Mały Książę? Czy możliwe jest sformułowanie listy 10 filmów, które powinien znać każdy tutor? To tylko kilka z wielu tematów, jakie poruszane będą na X Międzynarodowym Kongresie Tutoringu, którego UPWr jest głównym partnerem.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/miedzynarodowy-kongres-tutoringu-na-upwr-4130.html
Blisko 2,5 mln zł na projekt „Innowacyjne metody chowu bydła w celu uzyskania najlepszej jakości dolnośląskiej wołowiny” zdobyło konsorcjum, którego liderem jest Zielona Dolina. Kierownikiem projektu po stronie UPWr jest prof. Jan Twardoń, jego pomysłodawca i twórca konsorcjum.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/2_5_mln_na_projekt_wolowina_z_zielonej_doliny-50.html
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.