Wśród najnowszych publikacji Wydawnictwa Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu jest m.in. trzytomowy podręcznik „Uprawa roślin” pod redakcją prof. Andrzeja Koteckiego, który do współpracy zaprosił 42 najwybitniejszych specjalistów z kraju. Naukowcy z UPWr publikują też w Państwowym Wydawnictwie Naukowym.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/najnowsze-podreczniki-i-skrypty-upwr-3392.html
Były podziękowania pełne wzruszeń, ale też przypomnienie historii polskiej nauki tworzonej przez wybitne postaci związane z Katedrą Chemii Żywności i Biokatalizy – tak świętowano 70-lecie istnienia jednostki, która od początku była jednym z naukowych filarów Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/70-lat-katedry-chemii-zywnosci-i-biokatalizy-3890.html
Czy pies może być alergikiem, a kot musi grymasić? Czy jamnik powinien unikać schodów? Jak zbudować terrarium dla węża, a jak dla świnki morskiej? I co robią pszczoły w mieście? Na te i wiele innych pytać odpowiadać dzisiaj będą eksperci Uniwersytetu Przyrodniczego – od godziny 8 rano rusza Tydzień z Przyrodnikami.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/tydzien-przyrodnikow-poniedzialek-3537.html
Miejsca realizacji praktyk studentów kierunku Technologia żywności i żywienie człowieka, do roku akademickiego 2022/2023 "AGAT" MARCINIAK Sp.j. Sędzimirowice"Bastik" Sp. z o.o., Koźmin Wlkp."CEKO" Sp. z o.o. Goliszew"Dar Ogrodu" Dariusz Jezierski, Brudzew"EISBERG" Spółka z o.o., Legnica"FDP PASZE" Sp. z o.o., Lasocice"Krzyś" Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe"KSIĄŻĘCY BROWAR NYSA" SP Z O.O."LES SECRETS DE DOMINIQUE", MEYRUEIS FRANCE"Masarnia" Bronisław Urbanowsi Bierutów"NORDIS" (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/wspolpraca/praktykodawcy/technologia-zywnosci-i-zywienie-czlowieka
Miejsca realizacji praktyk studentów kierunku Zarządzanie jakością i analiza żywności, do roku akademickiego 2022/2023 "CAROTA" Sp.z o.o. Bardo"CEKO" Sp. z o.o. Goliszew"CHRUPEX" WYTWÓRNIA CHRUPEK Bożena Cepuch, Wrocław"NORDIS" Chłodnie Polskie sp. z o.o. Wrocław"PIEKARNIA FAMILIJNA" SP. J. ELŻBIETA KOWALCZYK WITOLD KOWALCZYK"RUNOLAND" sp. z ograniczoną odpowiedzialnością - sp. j. Góra"SOLPARK KLESZCZÓW" Sp. z o.o. Kleszczów"SPOŁEM" POWSZECHNA SPÓŁDZIELNIA SPOŻYWCÓW W LESZNIE"SULIMAR" Sp. z (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/wspolpraca/praktykodawcy/zarzadzanie
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności
dr Agnieszka Bartmańska – uzyskała stopień doktora habilitowanego w dziedzinie nauk ścisłych i przyrodniczych w dyscyplinie nauki biologiczne na podstawie cyklu publikacji pod tytułem: „Biologicznie aktywne flawonoidy chmielu i ich pochodne otrzymywane metodami biotechnologicznymi”, nadany uchwałą Rady Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności z dnia 11 czerwca 2019 roku
dr inż. Filip Boratyński – uzyskał stopień doktora habilitowanego w (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/doktorzy-habilitowani--ktorzy-odebrali-promocje-poczas-inauguracji-roku-akademickiego-2019-2020
W grudniu 2023 roku świętował setne urodziny. Gratulacje składali mu wtedy nie tylko przyjaciele, ale też współpracownicy, wychowankowie i rektor UPWr, oraz przedstawiciele władz państwowych, samorządowych i kombatantów Armii Krajowej. Docent Jerzy Kiersnowski zmarł 28 czerwca 2024 roku.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/zmarl-doc-jerzy-kiersnowski-4387.html
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.