Miejsca realizacji praktyk studentów kierunku Technologia i organizacja gastronomii, do roku akademickiego 2022/2023
"IMPED" Restauracja "Pod Kasztanami" Nysa"Karmazyn Bis" Joanna Pierz, Wrocław"Papa Bar" AW DORADZTWO Sp. z o.o. we Wrocławiu4HOPS Cycling pub, WrocławA&J Company "Pizza Station" WrocławAC Hotel by Marriott WrocławAdmi Spółka z o.o. Gastronomia, WrocławAmRest sp. z o.o. WrocławANDRZEJ FRYMAT PARTNER, GajkówArkadia Restauracja Hotel Aleksandra Główka, Jelcz LaskowiceArt (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/wspolpraca/praktykodawcy/technologia-i-organizacja-gastronomii
Nieznane dokumenty, odkrycia przyrodnicze, konkretne plany na przyszłość, a przede wszystkim modelowa współpraca. Naukowcy UPWr oraz Uniwersytetu Technicznego w Dreźnie wspólnie z interesariuszami i ekspertami zewnętrznymi wypracowali zintegrowaną koncepcję ochrony i zarządzania krajobrazem doliny Pełcznicy pod Zamkiem Książ w Wałbrzychu. Trwający ponad cztery lata projekt został sfinansowany ze środków Niemieckiej Federalnej Fundacji Środowisko.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/park-wokol-zamku-ksiaz-pod-lupa-naukowcow-4331.html
Świat przyrody dostarcza argumentów, że obchodzenie święta zakochanych akurat w lutym nie musi być normą. To nie jedyny termin sprzyjający poszukiwaniom partnerów. Za to przyroda jest źródłem wielu przydatnych zakochanym rekwizytów.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/walentynki_w_przyrodzie-847.html
Agnieszka Krawczyk-Łebek z Katedry Chemii Żywności i Biokatalizy UPWr wraz z opiekunami naukowymi – prof. Edytą Kostrzewą-Susłow, dr Tomaszem Janeczko i dr Moniką Dymarską, zdobyła główną nagrodę w XII edycji konkursu Student-Wynalazca. Została doceniona za cykl 38 wynalazków dotyczących nowych glikozydów flawonoidowych o potencjalnej aktywności przeciwdrobnoustrojowej. Nagrodą jest udział w Międzynarodowej Wystawie Wynalazków w Genewie.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/glowna-nagroda-w-konkursie-student-wynalazca-dla-doktorantki-upwr-3725.html
Katedra Higieny Żywności i Ochrony Zdrowia Konsumenta - badania naukowe
Produkcja enterotoksyn w żywności. Zespół: lek. wet. Magdalena Gonet, prof. dr hab. Jarosław Bystroń, prof. dr hab. Jacek Bania.
Przyczyną gronkowcowych zatruć pokarmowych jest produkcja enterotoksyn przez szczepy Staphylococcus aureus. Znane są przypadki zatruć związanych ze spożyciem mleka i produktów mlecznego pochodzenia. Gronkowcowa enterotoksyna H (SEH), zaliczona do enterotoksyn właściwych, została opisana po raz (...)
https://wmw.upwr.edu.pl/wydzial/struktura/katedra-higieny-zywnosci-i-ochrony-zdrowia-konsumenta/badania-naukowe-kh
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.