wyszukiwanie zaawansowane
Sortuj według
istotności
daty publikacji
w sprawie powołania doraźnej komisji przetargowej do przeprowadzenia postępowania w trybie podstawowym bez negocjacji, którego przedmiotem jest dostawa skanera 3D do realizacji badań terenowych w projektu pn. „Bioarcheologia i archeologia krajobrazów represji Narodowo-Socjalistycznych: Perspektywa Europy Środkowo-Wschodniej” finansowanego ze środków Narodowego Centrum Nauki, na podstawie umowy nr UMO-2021/43/I/HS3/02072
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2023-rok/zarzadzenie-nr-1402023k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-4-lipca-2023-roku-142.html
Warsztaty praktyczne podczas, których uczestnicy będą mogli poznać w praktyce ograniczenia i bariery, z którymi na co dzień stykają się osoby z niepełnosprawnościami utrudniające aktywności w życiu akademickim, społecznym i samorządowym.
https://phd.upwr.edu.pl/ogloszenia/krajowa-rada-doktorantow-zaprasza-na-cykl-warsztatow-zrozumiec-osoby-z-niepelnosprawnosciami-122.html
w sprawie powołania doraźnej komisji przetargowej w celu wyłonienia dostawcy sprzętu laboratoryjnego do budynku Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu w ramach projektu pt.: „Centrum Nauk o Żywności i Żywieniu” współfinansowanego przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego dla Województwa Dolnośląskiego na lata 2007 -2013
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-rektora/2010-rok/zarzadzenie-nr-1602010-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-18-listopada-2010-roku-160.html
w sprawie powołania doraźnej komisji przetargowej do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, w trybie przetargu nieograniczonego, którego przedmiotem jest: Zakup wyposażenia dla Centrum Produktu Regionalnego - Laboratorium procesowego produktów fermentowanych: MINIBROWAR w ramach projektu "Regionalne Centrum Innowacyjnych Technologii Produkcji, Przetwórstwa i Bezpieczeństwa Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu"- z podziałem na 2 części
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2021-rok/zarzadzenie-nr-1852021k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-3-listopada-2021-roku-185.html
W dniach 20 i 21 września 2024 r. na naszej uczelni odbędzie się XI Ogólnopolski Kongres Tutoringu, organizowany przez Collegium Wratislaviense.
https://centrumzasobow.upwr.edu.pl/aktualnosci/xi-ogolnopolski-kongres-tutoringu--tutoring-20-mistrzowie-i-maszyny-w-dazeniu-do-madrosci-38.html
Prof. Joanna Szyda z Katedry Genetyki na Wydziale Biologii i Hodowli Zwierząt o tym, dlaczego statystyka matematyczna jest ważna dla genetyków i o zaproszeniu wybitnego specjalisty w tej dziedzinie prof. Daniela Gianoli.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/statystyka_matematyczna_z_prof_gianola-397.html
Kiedyś ze słoniną, dzisiaj na słodko. Posypane cukrem pudrem, polane lukrem, nadziane powidłami, czekoladą lub budyniem. W tłusty czwartek podniebieniami Polaków rządzą pączki. Pączusie.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/paczki_pampuchy_i_kreple-840.html
Pierwsze w Polsce studia podyplomowe z piwowarstwa
Zajęcia prowadzą naukowcy i praktycy – specjaliści w zakresie technologii produkcji piwa, analizy instrumentalnej i sensorycznej, projektowania, ekonomii i prawa. Nasi absolwenci są piwowarami w najlepszych kraftowych browarach w całym kraju, można ich też spotkać na podium branżowych konkursów piwowarskich.
cena: 5 800 zł
czas trwania: 2 semestry
weekendowe zjazdy (sobota – niedziela)
październik 2023 r. – czerwiec 2024 r. (...)
https://centrumzasobow.upwr.edu.pl/studia-podyplomowe/technologia-piwowarstwa
Numer oferty: 01/2024
Nazwa rozwiązania: Biologiczna metoda wytwarzania erytrytolu z glukozy przez unikatowy szczep drożdży Yarrowia lipolytica Wratislavia K1UV15
POTRZEBA RYNKOWA
1 gram erytrytolu ma zaledwie 0,2 do 0,4 kcal, podczas gdy cukier stołowy to aż 4 kcal na 1 gram produktu. Indeks glikemiczny erytrytolu jest równy zero. Zarówno Chiny, jak i Unia Europejska oficjalnie uznają go za „zeroenergetyczny” i bezpieczny dla zdrowia słodzik. Ponad 90% spożywanego erytrytolu nie jest (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/biologiczna-metoda-wytwarzania-erytrytolu-z-glukozy-przez-unikatowy-szczep-drozdzy-yarrowia-lipolytica-wratislavia-k1uv15
w sprawie wprowadzenia zmian do zarządzenia nr 22/2022/K Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z dnia 10 marca 2022 roku w sprawie ustalenia składów Wydziałowych Komisji ds. Zapewnienia Jakości Kształcenia w Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu na kadencję do 31 stycznia 2025 roku
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2023-rok/zarzadzenie-nr-2372023k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-5-pazdziernika-2023-roku-243.html
Rezultaty: 551 -
560 z 67 podstron