wyszukiwanie zaawansowane
Sortuj według
istotności
daty publikacji
Numer oferty: 01/2024
Nazwa rozwiązania: Biologiczna metoda wytwarzania erytrytolu z glukozy przez unikatowy szczep drożdży Yarrowia lipolytica Wratislavia K1UV15
POTRZEBA RYNKOWA
1 gram erytrytolu ma zaledwie 0,2 do 0,4 kcal, podczas gdy cukier stołowy to aż 4 kcal na 1 gram produktu. Indeks glikemiczny erytrytolu jest równy zero. Zarówno Chiny, jak i Unia Europejska oficjalnie uznają go za „zeroenergetyczny” i bezpieczny dla zdrowia słodzik. Ponad 90% spożywanego erytrytolu nie jest (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/biologiczna-metoda-wytwarzania-erytrytolu-z-glukozy-przez-unikatowy-szczep-drozdzy-yarrowia-lipolytica-wratislavia-k1uv15
Profesor Alina Wieliczko i prof. Krzysztof Kubiak uhonorowani medalem „Merito de Wratislavia”. Super Diament dostał absolwent Uniwersytetu Przyrodniczego Artur Salamon, który opatentował interaktywną laskę dla niewidomych.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/naukowcy-z-upwr-wyroznieni-przez-wroclaw-3964.html
w sprawie wprowadzenia zmian do zarządzenia nr 22/2022/K Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z dnia 10 marca 2022 roku w sprawie ustalenia składów Wydziałowych Komisji ds. Zapewnienia Jakości Kształcenia w Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu na kadencję do 31 stycznia 2025 roku
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2023-rok/zarzadzenie-nr-2372023k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-5-pazdziernika-2023-roku-243.html
Podczas kolejnej edycji Święta sera i wina tłumy wrocławian nie tylko miały okazję zrobić zakupy u najlepszych dolnośląskich winiarzy i serowarów. Były też warsztaty, konkursy, wykłady i plenerowe gotowanie.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/sery--wina-i-tlumy-wroclawian-4448.html
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/projekty/power-upwr-20/akademia-zarzadzania-programami-europejskimi/dzial-wspolpracy-z-zagrani-1.html
w sprawie powołania doraźnej komisji przetargowej do przeprowadzenia postępowania
o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego, którego przedmiotem jest zakup wyposażenia dla Centrum Produktu Regionalnego – Laboratorium procesowe produktów fermentowanych: wino i cydr w ramach projektu: „Regionalne Centrum Innowacyjnych Technologii Produkcji, Przetwórstwa i Bezpieczeństwa Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu”
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2022-rok/zarzadzenie-nr-1282022k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-2-wrzesnia-2022-roku-129.html
w sprawie powołania doraźnej komisji przetargowej do przeprowadzenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, w trybie przetargu nieograniczonego,
którego przedmiotem jest zakup wyposażenia dla Centrum Produktu Regionalnego – Laboratorium procesowego produktów fermentowanych: MINIBROWAR w ramach projektu „Regionalne Centrum Innowacyjnych Technologii Produkcji, Przetwórstwa i Bezpieczeństwa Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu”
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2022-rok/zarzadzenie-nr-1412022k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-23-wrzesnia-2022-roku-143.html
w sprawie powołania doraźnej komisji przetargowej do przeprowadzenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego,
którego przedmiotem jest zakup aparatury badawczej dla CIT – Centrum Biologii Stosowanej oraz Ośrodka Badawczego Technologii Produkcji Roślinnej w 2 częściach - I0CZZ000.271.111.2022
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2022-rok/zarzadzenie-nr-1922022k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-9-grudnia-2022-roku-194.html
w sprawie powołania doraźnej komisji przetargowej do przeprowadzenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego, którego przedmiotem będzie zakup sprzętu do linii technologicznej produkcji wina i cydru dla Centrum Produktu Regionalnego w ramach projektu „Regionalne Centrum Innowacyjnych Technologii Produkcji, Przetwórstwa i Bezpieczeństwa Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu” w 4 częściach
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2023-rok/zarzadzenie-nr-22023k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-2-stycznia-2023-roku-2.html
w sprawie zmiany zarządzenia 51/2020 w sprawie powołania zespołu projektowego do realizacji zadań wynikających z umowy o realizację projektu pod nazwą „Wzrost potencjału UPWr w zakresie umiędzynarodowienia poprzez kompleksowe podnoszenie kompetencji kadry administracyjnej oraz doskonalenie obsługi i ułatwianie integracji studentów cudzoziemców” w ramach Programu Welcome to Poland, umowa nr PPI/WTP/2019/1/00035/U/00001, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach (...)
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-rektora/2020-rok/zarzadzenie-nr-2842020-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-29-wrzesnia-2020-roku-287.html
Rezultaty: 551 -
560 z 67 podstron