Nie każdy wie, że istnieje inna forma pracy magisterskiej, niż ta tradycyjna. Jedną z alternatyw jest napisanie artykułu naukowego. O swoim doświadczeniu z tą formą opowiadają Monika Siniawska, Kamila Koj i Martyna Rybak, absolwentki Technologii Żywności i Żywienia Człowieka.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/praca-magisterska-w-formie-artykulu-to-mozliwe-4195.html
Magnificencje, Ekscelencje,Wielce szanowne Panie, dostojni Panowie,Drodzy Przyjaciele,
niedawno inaugurowaliśmy drugi rok kadencji obecnych władz Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, a już przychodzi nam cieszyć się wspaniałymi dniami Święta Nauki Wrocławskiej, w tym święta naszej uczelni. Święto jest tym donioślejsze, im mocniej towarzyszą mu szczególne doznania.
Takim szczególnym doznaniem jest nadanie tytułu doktora honoris causa wybitnemu profesorowi i przyjacielowi naszego (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/przemowienie-rektora-swieto-uniwersytetu-2017
Na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu powstało pięć nowych Wiodących Zespołów Badawczyc. Ich liderami są prof. Aleksandra Lis, prof. Aleksandra Pawlak, prof. Józef Sowiński, prof. Joanna Szyda i prof. Magdalena Szymura. Przewodniczącą Rady WZB została prof. Anna Chełmońska-Soyta, a jej zastępcą doktor honoris causa UPWr prof. Wolfgang Keller.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/mamy-nowe-wiodace-zespoly-badawcze-i-rade-wzb-4148.html
– Jeszcze nigdy w historii wydziału nie obchodziliśmy jednocześnie jubileuszu 45-lecia pracy naukowo-dydaktycznej aż pięciu profesorów – mówił otwierając uroczystość dziekan, prof. Bernard Kontny. – Jest to zatem nasze święto szczególne, które chcemy obchodzić niezwykle uroczyście
https://wiksig.upwr.edu.pl/aktualnosci/jubileusz-65-lecia-wiksig-117.html
Gospodarka wodami opadowymi, odnawialne źródła energii, jak zbudować własny kompostownik na działce, ale też co kryje się pod hasłem „ubóstwo energetyczne” czy „adaptacja do zmian klimatu” – to tematy, jakie będą poruszane podczas dzisiejszego dnia Tygodnia Przyrodników.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/tydzien-przyrodnikow-wtorek-3541.html
Kilka tysięcy wrocławian przyjechało do Pawłowic na VI Święto sera i wina. Nie tylko mogli kupić sery i wina, ale też wysłuchać gawędy Katarzyny Bosackiej i kibicować uczestnikom studenckiego konkursu o tytuł mistrza kuchni, w którym walczono o Nagrodę Rektora.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/tlumy_na_vi_swiecie_sera_i_wina-114.html
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.