W REALIZACJIBadanie fizjologii drożdży Yarrowia lipolytica w celu wykorzystania biomasy ligninocelulozowej jako źródła węgla do biosyntezy lipidów Yarrowia lipolytica (2023/51/B/NZ9/01872)Konkurs: OPUS 26Finansowanie: Narodowe Centrum Nauki (NCN)Kierownik projektu: dr hab. Adam DobrowolskiOkres realizacji: 2024 - terazBudżet: 1 729 560 PLNSłowa kluczowe: Yarrowia lipolytica, biomasa ligninocelulozowa
W REALIZACJIMolekularny mechanizm asymilacji polioli u drożdży Yarrowia (...)
https://lab4bio.upwr.edu.pl/projekty-ukryte
Pracownia Biologicznych Podstaw Hodowli Zwierząt i Cytogenetyki
dr hab. Wojciech Kruszyński, prof. nadzw. – kierownik pracownidr Magdalena Moskadr inż. Błażej Nowak
Pracownia Biologii Molekularnej Komórki
dr Bożena Marszałek-Krukdr Tomasz Strzaładr Adam Urantówkadr inż Jarosław Stańczyk
Pracownia Biostatystyki
prof. dr hab. Joanna Szyda – kierownik pracownidr Magdalena Frąszczakdr inż. Tomasz Suchocki
Pracownia Genetyki Populacji i Cech Ilościowych
dr hab. Heliodor Wierzbicki, prof. nadzw. – (...)
https://wbihz.upwr.edu.pl/wydzial/struktura-wydzialu/katedra-genetyki/pracownie
W pierwszym anglojęzycznym odcinku podcastu, prof. Adam Figiel i dr Nesa Dibagar opowiadają o wpływie diety na zdrowie, właściwościach jabłek i czarnego czosnku, międzynarodowej współpracy w badaniach i odmiennych perspektywach kulturowych. Czym tak naprawdę są superfoods? Jak wpływają na nasze zdrowie? Co to jest czarny czosnek? Czy jedzenie superfoods naprawdę może wpłynąć na długość naszego życia? Na te i inne pytania znajdziecie odpowiedź w najnowszym odcinku podcastu UPWr.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/superfoods-101--black-garlic-and-other-supplements-4179.html
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.