Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Kontakt Lider projektu dr inż. Barbara Król, profesor uczelni71 320 5830barbara.krol@upwr.edu.pl
https://digitag-erasmusproject.upwr.edu.pl/kontakt
Kontakt Lider projektu dr inż. Barbara Król, profesor uczelniUniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu71 320 5830barbara.krol@upwr.edu.pl
https://uglyfruitsnot-erasmusproject.upwr.edu.pl/kontakt
ul. Chełmońskiego 38C51-630 Wrocław Kierownik dr inż. Krystyna Pogoda-Sewerniak71 320 5863krystyna.pogoda-sewerniak@upwr.edu.pl Pracownicy mgr Anna Burek71 320 5861anna.burek@upwr.edu.pl Wykaz badań wykonywanych rutynowo w Laboratorium Biochemicznym: Laboratorium świadczy usługi naukowo-badawcze w zakresie badań podstawowych:morfologii i chemii klinicznej oraz specjalistycznych testów immunoenzymatycznych. w krwiróżnych gatunków zwierząt. Morfologia krwi (wyłączając ptaki) Albumina Alfa (...)
https://wbihz.upwr.edu.pl/wydzial/struktura-wydzialu/katedra-higieny-srodowiska-i-dobrostanu-zwierzat/laboratorium-biochemiczne
Główne kierunki naszej działalności badawczej dotyczą następującej problematyki: Oceny wartości technologicznej, parametrów technologicznych i warunków przechowywania surowców, półproduktów i produktów przemysłu ziemniaczanego, skrobiowego, tłuszczowego, cukrowniczego, Zastosowania nietradycyjnych, bogatych w związki biologicznie aktywne surowców roślinnych do produkcji przekąsek, zwłaszcza z wykorzystaniem metod ekstruzji, Możliwości wykorzystania nowych odmian ziemniaków o różnej barwie (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/wydzial/struktura-wydzialu/katedra-technologii-zywnosci-i-przechowalnictwa/badania-naukowe
EAAP – Europejska Federacja Nauk o Zwierzętach, to gremium zrzeszające najlepszych naukowców z całego świata z zakresu nauk zootechnicznych. Barbara Kosińska-Selbi, doktorantka prof. Joanny Szydy, weszła właśnie do Komisji ds. Bydła.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/doktorantka-upwr-w-gremium-eaap-3446.html

https://wiksig.upwr.edu.pl/nauka/seminarium-srodowiskowe/5-czerwca-2019-r-system-monitoringu-jakosci-powietrza-w-polsce-na-przykladzie-wojewodztwa-dolnoslaskiego-19.html
Jakość i bezpieczeństwo żywności pochodzenia zwierzęcego z uwzględnieniem niekonwencjonalnych technik utrwalania oraz wykorzystania biologicznie aktywnych substancji. Izolacja biologicznie aktywnych substancji z surowców zwierzęcych i roślinnych oraz ich zastosowanie do ochrony zdrowia zwierząt i ludzi. Ekstrakcja, charakterystyka właściwości funkcjonalnych oraz zastosowanie kolagenu i glikozaminoglikanów. Otrzymywanie, charakterystyka i wykorzystanie enzymów hydrolitycznych, głównie (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/wydzial/struktura-wydzialu/katedra-rozwoju-funkcjonalnych-produktow-zywnosciowych/badania-naukowe
w sprawie wprowadzenia zmian do Zarządzenia nr 112/2016 Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z dnia 19 października 2016 roku w sprawie powołania doraźnej komisji przetargowej w celu przygotowania i przeprowadzenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego, którego przedmiotem jest: dostawa urządzenia do wizualizacji żeli oraz chemiluminescencyjnej i fluorescencyjnej detekcji membran
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-rektora/2016-rok/zarzadzenie-nr-1582016-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-22-grudnia-2016-roku--158.html

https://upwr.edu.pl/wspolpraca/projekty/symbiorem/symbiorem-1.html

https://biblioteka.upwr.edu.pl/o-bibliotece/struktura/biblioteka-glowna/dyrekcja-1.html

Rezultaty: 51 - 60 z 67 podstron

  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 67