Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
mgr Paweł Buksakasystentpokój 207; tel. 71 320 5281e-mail: pawel.buksak@upwr.edu.plKonsultacje:poniedziałek, godz. 13:30-14:15 (stacjonarnie)piątek, godz. 9:30-10:15 (stacjonarnie)wtorek, godz. 8:30-10:00 (zdalnie, po uprzednim kontakcie mailowym) mgr Anna Cegłowska-McCannstarszy asystentpokój 305; tel. 71 320 5286e-mail: anna.ceglowska-mccann@upwr.edu.plKonsultacje:poniedziałek, godz.10:15-11:45 (stacjonarnie)piątek, godz. 11:35-13:05 (stacjonarnie) mgr Stanisław Chwiszczukasystentpokój (...)
https://sjo.upwr.edu.pl/studium/konsultacje/zespol-jezyka-angielskiego
Prof. Joanna Kawa-Rygielska o naszym konkursie Akademia Dobrego Piwa i pierwszych w Polsce studiach podyplomowych dla piwowarów uruchomionych na UPWr.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/rusza_akademia_dobrego_piwa-568.html
Modele językowe AI powinny zmienić sposób przekazywania oraz sprawdzania wiedzy, zdefiniować na nowo rolę, jaką powinien pełnić nauczyciel w procesie uczenia się. Tymczasem, my wciąż oferujemy wieloletnie programy studiów z mnóstwem nieaktualnych przedmiotów. Polski system edukacji nie dogonił postępu – prof. Joanna Mytnik, dyrektorka Centrum Nowoczesnej Edukacji na Politechnice Gdańskiej, która wygłosi wykład inaugurujący rok 2023/2024.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/wyklad-inauguracyjny--czas-oswoic-ai-4137.html
w sprawie powołania komisji odbiorowej zadania inwestycyjnego zrealizowanego w ramach projektu pn. „Centrum Biologii Stosowanej oraz Innowacyjnych Technologii Produkcji Żywności” wchodzącego w skład przedsięwzięcia realizowanego pn. „Regionalne Centrum Innowacyjnych Technologii Produkcji Żywności, Przetwórstwa i Bezpieczeństwa Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu”
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2022-rok/zarzadzenie-nr-132022k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-7-lutego-2022-roku-13.html
Za nami pierwsza dwudniowa edycja Święta sera i wina. Były tłumy przy stoiskach wystawców, warsztaty serowarskie, winiarskie, zwiedzanie nowo otwartej serowarni i warsztaty dla dzieci. Na Pawłowicach gościł też finalista MasterChef, Mateusz Krojenka.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/tlumy-wroclawian-na-swiecie-sera-i-wina-4133.html

https://bip.upwr.edu.pl/uniwersytet/komisje--rzecznicy--pelnomocnicy/rzecznicy-dyscyplinarni-komisje-dyscyplinarne-komisja-pojednawcza-i-dorazne/rzecznicy-dyscyplinarni-komis-1.html
Do 2050 r. ludzkość będzie musiała produkować 2,5 raza więcej żywności niż obecnie. Problem mogą rozwiązać jadalne owady – smaczne, zdrowe i ekologiczne w hodowli. Bada je dr Anna Żołnierczyk z Katedry Chemii.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/europa_sie_brzydzi_czy_owady_wejda_na_stale_do_naszej_diety-622.html
Doktorant Szkoły Doktorskiej UPWr Tomasz Turek stworzy model zanieczyszczeń powietrza w aglomeracji miejskiej wywoływanych głównie przez silniki spalinowe.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/doktorant-tomasz-turek--dobry-matematyk-przyda-sie-wszedzie-3803.html
Polska Akademia Nauk doceniła naukowców Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu. To prof. Krzysztof Sośnica, prof. Stanisław Dzimira i prof. Wojciech Niżański
https://wiksig.upwr.edu.pl/aktualnosci/naukowcy-upwr-z-nagrodami-polskiej-akademii-nauk-278.html

https://wbihz.upwr.edu.pl/wydzial/struktura-wydzialu/katedra-genetyki/projekty/bioinformatic-analysis-of-lameness-and-hoof-disease-traits-in-dairy-cattle-with-the-emphasis-on-epistasis-8.html

Rezultaty: 601 - 610 z 67 podstron

  • 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 67