Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane

https://upwr.edu.pl/uczelnia/imprezy-uczelniane/koncert-noworoczny/koncert-noworoczny-2021/aukcja-charytatywna-on-line/katalog-aukcyjny-1.html
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu jako jedyny w Polsce uruchomił podyplomowe studia dla doradców rolniczych – zamawiane przez Agencję Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa. 45 słuchaczy z całego kraju poznaje przetwórstwo rolno-spożywcze w gospodarstwie rolnym w wymiarze prawnym, organizacyjnym i praktycznym.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/szkolimy-doradcow-rolnikow-4024.html
Sery od podszewki, pokazy kulinarne, wyróżnienia dla najlepszych winiarzy i serowarów – III Święto Sera i Wina przyciągnęło do Pawłowic smakoszy, znawców, producentów i tych, którzy uczą, jak produkować najlepiej.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/bylo_pysznie_i_regionalnie-727.html
Trwa pilotażowy sezon Rolnictwa Wspieranego Społecznie (RWS) na UPWr. Ponad setka pracowników uczelni co tydzień otrzymuje skrzynkę świeżych warzyw i owoców z Samotworu i Psar. Jest zdrowo, a dodatkowo do każdego zamówienia trafia sezonowa niespodzianka, ostatnio surfinie i sadzonki pomidorów.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/smacznie-zdrowo-sezonowo-czyli-rws-na-uczelni-3801.html
AGROBIZNES– studia stacjonarne I stopnia (wg rocznika rozpoczęcia studiów) 2021/2022 - dr inż. Małgorzata Krotowska, tel. 71 320-1762, email: malgorzata.krotowska@upwr.edu.pl    AGROINŻYNIERIA– studia stacjonarne I stopnia (wg rocznika rozpoczęcia studiów) 2024/2025 - dr inż. Marek Brennensthul  tel. 71 320-5827, email: marek.brennensthul@upwr.edu.pl 2022/2023 - dr hab. Krzysztof Lech, prof. uczelni, tel. 71 320-5959, email: krzysztof.lech@upwr.edu.pl   2021/2022 - dr inż. Beata Cieniawska, (...)
https://wpt.upwr.edu.pl/studia/opiekunowie-lat-i-kierunkow-studiow
Praca archeologa czy antropologa przypomina nieco pracę detektywa, tyle że dowody i poszlaki w ich sprawach są lepiej ukryte. O tym jak szukać tropów, o potrzebie łączenia nauk humanistycznych i przyrodniczych, o znaczeniu odkrywania zapomnianych niemieckich obozów koncentracyjnych i o pracy przy wykopaliskach opowiadają dr Paweł Konczewski i studentka biologii człowieka Weronika Sądzińska.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prawda-pogrzebana-w-ziemi-jak-naukowcy-upwr-odkrywaja-tajemnice-przeszlosci-3993.html
w sprawie powołania doraźnej komisji przetargowej do przeprowadzenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, którego przedmiotem jest dostawa odczynników oraz akcesoriów do laboratorium w ramach Projektu „Inkubator Innowacyjności 2.0”realizowanego w ramach projektu pozakonkursowego pn. „Wsparcie zarządzania badaniami naukowymi i komercjalizacja wyników prac B+R w jednostkach naukowych i przedsiębiorstwach” w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020 (Działanie (...)
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-rektora/2020-rok/zarzadzenie-nr-172020-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-20-stycznia-2020-roku-18.html
Miejsca realizacji praktyk studentów kierunku Technologia i organizacja gastronomii, do roku akademickiego 2022/2023 "IMPED" Restauracja "Pod Kasztanami" Nysa"Karmazyn Bis" Joanna Pierz, Wrocław"Papa Bar" AW DORADZTWO Sp. z o.o. we Wrocławiu4HOPS Cycling pub, WrocławA&J Company "Pizza Station" WrocławAC Hotel by Marriott WrocławAdmi Spółka z o.o. Gastronomia, WrocławAmRest sp. z o.o. WrocławANDRZEJ FRYMAT PARTNER, GajkówArkadia Restauracja Hotel Aleksandra Główka, Jelcz LaskowiceArt (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/wspolpraca/praktykodawcy/technologia-i-organizacja-gastronomii

https://upwr.edu.pl/studia/studia-podyplomowe/naukowe-podstawy-treningu-koni/program-studiow/modulprzedmiotliczba-1.html
Projekt ogrodów Zamku Książ w latach 70. XIX wieku wykonał Eduard Neide, dyrektor królewskich ogrodów Tiergarten w Berlinie – to najnowsze ustalenia naukowców UPWr, którzy od kilku lat badają historię tego miejsca.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/naukowcy-upwr--krolewski-ogrodnik-projektowal-w-zamku-ksiaz-4259.html

Rezultaty: 601 - 610 z 66 podstron

  • 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 66