Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
w sprawie powołania Rektorskiej komisji nadzwyczajnej do spraw kształcenia w czasie obowiązywania stanu zagrożenia epidemicznego w związku z zakażeniami wirusem SARS-CoV-2.
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-rektora/2020-rok/zarzadzenie-nr-902020-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-17-marca-2020-91.html
Będą „łapać” grzyby z powietrza, badać tkanki roślin, zastanawiać się, jak można wykorzystywać odpady do produkcji energii. Ruszają nowe zajęcia Uniwersytetu Dzieci – prowadzone na Uniwersytecie Przyrodniczym.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/nauka_do_kwadratu_czyli_cos_dla_nastolatkow-633.html
Wykorzystując doświadczenie i zaplecze badawcze Wydziału Nauk o Żywności i podążając za dynamicznym rozwojem rynku, UPWr otwiera pierwsze w Polsce studia podyplomowe z technologii piwowarstwa.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/studia_podyplomowe_z_technologii_piwowarstwa-751.html
Nic tak nie łączy ludzi, jak dobre jedzenie. Dlatego Erasmus Student Network, AIESEC i Samorząd Studentów UPWr zorganizowali międzynarodowy obiad – były przysmaki kuchni z całego świata przygotowane przez naszych zagranicznych studentów i międzynarodowe karaoke.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/international_dinner_na_upwr-393.html
Kolejne wyróżnienie dla Centrum Diagnostyki Eksperymentalnej i Innowacyjnych Technologii Biomedycznych Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu. Tym razem kapituła programu „Symbol”, prowadzonego od 2011 roku, przyznała Centrum tytuł „Symbol Innowacji 2020”.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/wyroznienie-dla-centrum-diagnostyki-eksperymentalnej-i-innowacyjnych-technologii-biomedycznych-upwr-3414.html
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności dr Agnieszka Bartmańska – uzyskała stopień doktora habilitowanego w dziedzinie nauk ścisłych i przyrodniczych w dyscyplinie nauki biologiczne na podstawie cyklu publikacji pod tytułem: „Biologicznie aktywne flawonoidy chmielu i ich pochodne otrzymywane metodami biotechnologicznymi”, nadany uchwałą Rady Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności z dnia 11 czerwca 2019 roku dr inż. Filip Boratyński – uzyskał stopień doktora habilitowanego w (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/doktorzy-habilitowani--ktorzy-odebrali-promocje-poczas-inauguracji-roku-akademickiego-2019-2020
Konkurs Akademia Dobrego Piwa 2023 to piąta edycja ADP. Pierwsza odbyła się w 2017 roku, krótko po uruchomieniu na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu pierwszych w Polsce podyplomowych studiów z zakresu piwowarstwa. W czasie rekrutacji miejsca skończyły się po tygodniu. Ten sukces sprawił, że Akademia – konkurs dla piwowarów – była kolejnym krokiem w promocji dobrych praktyk.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/akademia-dobrego-piwa-2023-wybrano-najlepszych-4090.html
Studenci i naukowcy trzech wrocławskich uczelni projektują ogród społeczny dla seniorów. Wszystko dzięki finansom płynącym z miasta.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/wazza-ciepla--czyli-wspolna-inicjatywa-miasta-i-wroclawskich-uczelni-4115.html
Troje studentów i dwie doktorantki UPWr wśród zdobywców stypendiów ministra za wybitne osiągnięcia naukowe. To nagroda za ambicje i wytrwałość.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/stypendia_ministra_za_wybitne_osiagniecia_naukowe-445.html
W VI edycji konkursu Młode Talenty dwoje naukowców z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu zostało laureatami – Igor Turkiewicz w kategorii sukces naukowy, a Agnieszka Krawczyk-Łebek w kategorii sukces w zakresie innowacji.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/mamy-mlode-talenty-3814.html

Rezultaty: 611 - 620 z 69 podstron

  • 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 69