Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane

https://rekrutacja.upwr.edu.pl/aktualnosci/spotkania-ze-szkolami-69.html
W środę, 2 października w Auli im. Jana Pawła II uroczyście zainaugurowaliśmy kolejny rok akademicki na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu. Tradycyjnie podczas inauguracji immatrykulowani zostali studenci pierwszego roku, osoby szczególnie zasłużone dla uczelni dostały odznaki i medale, a uroczystość uświetnił występ Chóru UPWr oraz wykład prof. Andrzej Koteckiego.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/rozpoczynamy-nowy-rok-akademicki-4451.html
Naukowcy Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz Katedry Ogrodnictwa Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu sprawdzają, czy rośliny w przypadku np. niedoboru wody, nadmiernego przesuszenia czy ataku szkodników emitują odgłosy, niesłyszalne dla ludzkiego ucha, które mogą wskazywać na to, że znajdują się w sytuacji dla nich stresowej.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/rosliny-na-podsluchu-4412.html
Na 35 drużyn z 16 uczelni z kraju zajęli II miejsce. Studenci geodezji i kartografii – Barbara Kasieczka i Kamil Smolak uczestniczyli w I edycji mistrzostw geoinformatycznych GIS Challenge.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/geodeci_wygrywaja-552.html
Dystans, maseczki, ograniczona liczba uczestników – środowiskowa inauguracja roku akademickiego 2020/2021 była inna niż dotychczasowe. Nie zmieniło się jedno: świadomość znaczenia nauki dla rozwoju regionu i studiów dla każdego studenta.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/srodowiskowa-inauguracja-roku-akademickiego-2020-2021-za-nami-3383.html
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności dr inż. Anna Gliszczyńska – uzyskała stopień doktora habilitowanego nauk biologicznych w dyscyplinie biotechnologia na podstawie cyklu publikacji pod tytułem: „Chemoenzymatyczne modyfikacje struktury biologicznie aktywnych związków pochodzenia naturalnego”, nadany uchwałą Rady Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności z dnia 26 września 2017 roku dr inż. Artur Gryszkin – uzyskał stopień doktora habilitowanego nauk rolniczych w dyscyplinie (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/doktorzy-habilitowani--ktorzy-odebrali-promocje-poczas-inauguracji-roku-akademickiego-2018-2019
Dwie prestiżowe nagrody II stopnia za wybitne osiągnięcia w dziedzinie techniki przyznane przez Naczelną Organizację Techniczną otrzymali naukowcy z Wydziału Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/nasi_naukowcy_z_nagrodami_not_u-657.html
Mieszkańcy Biskupina zaglądają z dziećmi na teren UPWr, żeby pokazać im prawdziwego baranka, kurę czy królika.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/zwierzeta_symbole_na_upwr-832.html
Po raz drugi przyznaliśmy dyplomy i medale najlepszym piwom zgłoszonym do konkursu Akademia Dobrego Piwa. Jury przewodniczył międzynarodowy sędzia Rafał Kowalczyk, który podkreślił wysoki poziom tegorocznego konkursu, w którym oceniano ponad 80 piw.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/akademia-dobrego-piwa-medale-dla-najlepszych-1265.html
Publikacje w 2020:  Michalak Izabela, Mironiuk Malgorzata, Godlewska Katarzyna; Trynda Justyna; Marycz Krzysztof. Arthrospira (Spirulina) platensis: An effective biosorbent for nutrients. PROCESS BIOCHEMISTRY, Volume: 88, Pages: 129-137, Published: JAN 2020 Bourebaba Lynda, Lyczko Jacek, Alicka Michalina, Bourebaba Nabila,Szumny Antoni, Fal Andrzej M., Marycz Krzysztof. Inhibition of Protein-Tyrosine Phosphatase PTP1B and LMPTP Promotes Palmitate/Oleate-Challenged HepG2 Cell Survival by (...)
https://wbihz.upwr.edu.pl/wydzial/struktura-wydzialu/katedra-biologii-eksperymentalnej/publikacje

Rezultaty: 611 - 620 z 65 podstron

  • 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 65