Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Uroczystość nadania rektorowi Narodowego Uniwersytetu Medycyny Weterynaryjnej i Biotechnologii we Lwowie Volodymyrowi Stybelowi tytułu profesora honorowego Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu była jednym z wydarzeń absolutorium.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prof_volodymyr_stybel_z_tytulem_honorowego_profesora_upwr-395.html
Pierwsza edycja Akademii Dobrego Piwa rozstrzygnięta. Przewodniczący jury, Rafał Kowalczyk, ekspert sensorycznej oceny piwa, chwalił bardzo wysoki poziom konkursu.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/akademia_dobrego_piwa_wybrano_najlepszych-572.html
Naukowcy z Instytutu Geodezji i Geoinformatyki UPWr przeprowadzili dokładne pomiary tatrzańskich szczytów. W ich wyniku trzeba będzie poprawić wiele atlasów i podręczników. Świnica okazała się bowiem wyższa o metr, Skrajny Granat na Orlej Perci o trzy metry, a słupek graniczny na Rysach ma już 2500 m n.p.m.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/wysokosc-szczytow-w-tatrach-do-poprawki-3872.html
Nauka to jest dialog. Ważne, by prowadzić go z mądrzejszym niż my sami. Witam Państwa,  początek roku akademickiego to zawsze obietnica ciekawych rozmów, spotkań z wyjątkowymi ludźmi, nowych znajomości.   Pewnie także kłopotów i wyzwań – nimi zajmujemy się skutecznie na poziomie operacyjnym.  Dziś, celebrując początek, chcę mówić o ludziach, o partnerach w dialogu.  O społeczności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, Uniwersytetu Europejskiego,  o społeczności, która na całym świecie (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/przemowienie-rektora-inauguracja-roku-akademickiego-2023-2024
Piwowarzy żartują, że ich zadaniem jest tylko przygotowanie brzeczki, a zadaniem drożdży – cała reszta. Badania na Uniwersytecie Przyrodniczym pokazują, jak zastosowanie różnych szczepów tych mikrorganizmów wpływa na jakość piwa. Co to znaczy jakość, dowiemy się dziś na finale Akademii Dobrego Piwa.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/niekonwencjonalne-drozdze-i-ciemne-slody--czyli-jak-stworzyc-piwo-4087.html
Prof. Joanna Kawa-Rygielska o tym, jak połączyła chemię z biologią, o tym, czego mogą nas nauczyć drożdże, o piwie i o tym, jak mądrze uczyć i jak współpracować z przemysłem.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prof_kawa_rygielska_nasza_marka_to_nie_przypadek-140.html
W kadencji 2020–2024 zadaniem dziekanów jest przede wszystkim wzmocnienie dydaktyki na wydziałach. Jakie jeszcze mają plany na najbliższe cztery lata?
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/po-pierwsze-dydaktyka-3386.html
w sprawie przygotowania roboczego projektu statutu Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu celem przekazania Senackiej Komisji Statutowej do dalszego procedowania
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-rektora/2018-rok/zarzadzenie-nr-1392018-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-9-listopada-2018-roku-140.html
Jest młoda, aktywna, zaledwie dwa lata temu awansowała na stopień doktora habilitowanego i właśnie dostała nagrodę przyznawaną najlepszym polskim innowatorkom. Prof. Alicja Kowalczyk z Katedry Higieny Środowiska i Dobrostanu Zwierząt w konkursie „Kobiety tworzą innowacje” zajęła III miejsce w kategorii „Naukowczyni w przetwórstwie rolno-spożywczym i produkcji zwierzęcej”.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prof-kowalczyk-z-nagroda-4467.html
Sześć projektów zgłoszonych przez naukowców z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu zakwalifikowało się do kolejnej edycji programu Mozart, wspieranego przez gminę Wrocław i organizowanego przez Wrocławskie Centrum Akademickie.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/mozart_2019_szesc_projektow_z_upwr-17.html

Rezultaty: 641 - 650 z 68 podstron

  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 68