Komisje
Komisja ds. współpracy ze szkołą doktorską
przewodniczący: prof. dr hab. Wojciech Niżańskiwiceprzewodnicząca: dr hab. Małgorzata Ochota, prof. uczelnisekretarz: dr hab. Paulina Jawor, prof. uczelniczłonkowie:prof. dr hab. Marcin Nowakdr hab. Aleksandra Pawlak, prof. uczelniprof. dr hab. Jarosław Bystrońdr hab. Jarosław Król, prof. uczelniprof. dr hab. Agnieszka Noszczyk-Nowakprof. dr hab. Jakub Nicpońdr hab. Albert Czerski, prof. uczelnidr hab. Aleksander Chrószcz, prof. uczelnidr (...)
https://wmw.upwr.edu.pl/nauka/rada-dyscypliny/komisje-rd
Skład Rady Dziekańskiej:
Lista członków Rady Dziekańskiej Wydziału Medycyny Weterynaryjnej Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu:
dr hab. Stanisław Dzimira, prof. uczelni, Dziekan
prof. dr hab. Jacek Bania, Kierownik Katedry Higieny Żywności i Ochrony Zdrowia Konsumenta
prof. dr hab. Maciej Janeczek, Kierownik Katedry Biostruktury i Fizjologii Zwierząt
prof. dr hab. Zdzisław Kiełbowicz, Kierownik Katedry i Kliniki Chirurgii
dr Katarzyna Kosek-Paszkowska, prof. uczelni, Prodziekan ds. (...)
https://wmw.upwr.edu.pl/wydzial/rada-dziekanska
Dziekan
dr hab. inż. Magdalena Zatoń-Dobrowolska, profesor uczelni
Katedra Genetyki
tel. 71 320 5920
e-mail: dziekan.wbihz@upwr.edu.pl
Prodziekan ds. kierunku studiów biologia i biologia człowieka
dr Jacek Szczurowski, profesor uczelni
Zakład Antropologii
tel. 071 320 5852
e-mail: prodziekan.biologia@upwr.edu. pl
e-mail: prodziekan.biologiaczłowieka@ upwr.edu.pl
Prodziekan ds. kierunku studiów bioinformatyka i zootechnika
dr inż. Barbara Król, profesor uczelni
Katedra Żywienia Zwierząt i (...)
https://wbihz.upwr.edu.pl/wydzial/wladze
Twórcy: Agnieszka Kita, Anna Pęksa, Artur Gryszkin
Data zgłoszenia: 16-06-2008
Nr zgłoszenia: P.385438
Data wydania decyzji: 22-06-2012
Nr patentu: 212826
Przedmiotem wynalazku są chrupki ziemniaczane, których mieszanka wyjściowa zawiera skrobię ziemniaczaną, grys ziemniaczany, kaszkę kukurydzianą, a dodatkiem są wytłoki z siemienia lnianego o prawie identycznym składzie do siemienia lnianego, jednakże o obniżonej zawartości tłuszczu. Chrupkie wyroby przekąskowe, otrzymywane w wyniku (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/innowacje/know-how/chrupki-ziemniaczane
Nabór na szkolenie specjalizacyjne - choroby koni
Wydział Medycyny Weterynaryjnej Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, w porozumieniu z Komisją ds. Specjalizacji Lekarzy Weterynarii ogłasza nabór na pięciosemestralne SZKOLENIE SPECJALIZACYJNE w obszarze CHOROBY KONI
Ukończenie szkolenia pozwala ubiegać się o zdawanie egzaminu specjalizacyjnego, celem uzyskania tytułu specjalisty w obszarze: Choroby koni
Przewidywany termin rozpoczęcia: październik 2022 r.
Osoby zainteresowane prosimy o (...)
https://wmw.upwr.edu.pl/studia/szkolenia-specjalizacyjne-i-studia-podyplomowe/choroby-koni/nabor-na-studia-chk
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.