W najnowszym anglojęzycznym odcinku podcastu prof. Małgorzata Korzeniowska i prof. Dušan Mišić omawiają kluczowe aspekty bezpieczeństwa żywności. Mówią o zagrożeniach związanych z zanieczyszczeniem, historycznych i obecnych przepisach bezpieczeństwa oraz znaczeniu ciągłych badań dla zapewnienia jakości i bezpieczeństwa żywności w przyszłości.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/stojac-na-strazy-bezpieczenstwa-zywnosci-4403.html
W najnowszym odcinku podcastu Monika Maćków z Katedry Żywienia Człowieka i prof. Małgorzata Korzeniowska z Katedry Rozwoju Funkcjonalnych Produktów Żywnościowych odpowiadają m.in. na pytania dlaczego potrzebne jest nam białko zwierzęce, czy wegetarianizm to przyszłość, a weganizm to tylko moda i jak na środowisko oddziałuje hodowla zwierząt.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/mieso-jesc-czy-nie-jesc-oto-jest-pytanie-4079.html
Organizing committee:
Organisation on behalf of IUSS Commission 3.5
Prof. Dr. Stefan Norra (Potsdam)
Chair of Commission 3.5. stefan.norra@uni-potsdam.de
+49 1520 1602189
Prof. Dr. Anna Karczewska (Wrocław),
Vice-Chair of Commission 3.5.
anna.karczewska@upwr.edu.pl+48 71 3201940
And:
•Dr. hab. Katarzyna Szopka, Univ. Prof. WUELF•Prof. Dr. Cezary Kabała, WUELF •Mrs. Małgorzata Wilusz-Nogueira, WUELF
https://ingos.upwr.edu.pl/nauka/konferencje--seminaria/workshop-on-soil-degradation/organizing-committee
Nagrody w dziedzinie dydaktycznej I, II i III stopnia indywidualne i zespołowe:
Urszula Ambroziak
Dr Wiesław Bielas
Prof. Jerzy Bieniek
Dr Anna Bocheńska-Skałecka
Dr Filip Boratyński
Dr Anna Chojnacka
Dr hab. Aleksander Chrószcz, prof. UPWr
Dr hab. Kazimierz Ćmielewski, prof. UPWr
Dr Jolanta Dąbrowska
Dr Grzegorz Dejneka
Dr Arkadiusz Dyjakon
Agnieszka Gałek
Dr hab. Witold Gładkowski
Dr Piotr Gołuch
Dr hab. Aleksandra Halarewicz, prof. UPWr
Igor Jankowski
Dr Grzegorz Jóźków (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/lista-wszystkich-nagrodzonych
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.