Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Absolwent Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, Dawid Fedko, opowiada o tym, jak znalazł swoją drogę w budownictwie, jak technologia zmienia branżę i jak doświadczenie w piłce nożnej przydaje mu się na co dzień w pracy.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/absolwent-dawid-fedko-budownictwo-daje-wiele-mozliwosci-4113.html
w sprawie powołania doraźnej komisji przetargowej do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, w trybie przetargu nieograniczonego, którego przedmiotem jest: usługa szkoleniowa z podziałem na 9 części o tematyce: część 1 - Zamówienia publiczne w projektach europejskich;2 dni szkolenia po 8 godz. (16 godz.) dla 15 osób część 2 - Realizacja i rozliczanie projektów unijnych, 2 dni szkolenia po 8 godz. (16 godz.) dla 15 osób część 3 - Realizacja i rozliczanie projektów H2020, 2 dni (...)
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2021-rok/zarzadzenie-nr-1842021k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-3-listopada-2021-roku-184.html
17 Celów Zrównoważonego Rozwoju, czyli Agenda 2030 to wyznaczone przez Organizację Narodów Zjednoczonych strategiczne cele, których realizacja ma ochronić świat prze katastrofą. Już wiadomo, że większości z nich nie uda się zrealizować w wyznaczonym czasie. Wiadomo też, że o Celach i ich znaczeniu społecznym, politycznym, czy gospodarczym wielu ludzi nie wie nic.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/swiat-bez-glodu-4198.html
Jedni o wybuchu wojny dowiedzieli się mediów, inni, jak prof. Niżański, odebrali wczesnym rankiem 24 lutego krótką wiadomość z Kijowa: „zaczęło się, módlcie się za nas”. Po pierwszym niedowierzaniu, ludzie ruszyli do działania. Telefony, mejle, pytania słane w jedną i drugą stronę – czego potrzebują Ukraińcy, co mogą im dać Polacy.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/razem-w-czasie-wojny--czyli-upwr-dla-ukrainy-3821.html
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności dr inż. Anna Gliszczyńska – uzyskała stopień doktora habilitowanego nauk biologicznych w dyscyplinie biotechnologia na podstawie cyklu publikacji pod tytułem: „Chemoenzymatyczne modyfikacje struktury biologicznie aktywnych związków pochodzenia naturalnego”, nadany uchwałą Rady Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności z dnia 26 września 2017 roku dr inż. Artur Gryszkin – uzyskał stopień doktora habilitowanego nauk rolniczych w dyscyplinie (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/doktorzy-habilitowani--ktorzy-odebrali-promocje-poczas-inauguracji-roku-akademickiego-2018-2019
Warsztaty serowarskie, winiarskie i Slow Food, wybór najlepszych dolnośląskich serów i win, certyfikaty przyznane przez Zieloną Dolinę – V Święto sera i wina za nami. Gwiazdą spotkania był Robert Makłowicz, dziennikarz i krytyk kulinarny.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/v_swieto_sera_i_wina_nagrodzono_najlepszych-319.html
Arek Kaznowski zajął pierwsze miejsce w konkurencji ujeżdżenia w międzynarodowych zawodach studentów weterynarii w Edynburgu. Zawody organizowała Królewska Szkoła Weterynaryjna.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/studenci_weterynarii_na_zawodach_w_edynburgu-197.html

https://upwr.edu.pl/studia/studia-podyplomowe/hodowla-koni-i-jezdziectwo/program-studiow/modulprzedmiotliczba-1.html
Prof. Andrzej Górski z Instytutu Immunologii i Terapii Doświadczalnej PAN i przewodniczący Komisji ds. Etyki w Nauce o tym, dlaczego polskie uczelnie powinny wprowadzić regulaminy dotyczące kwestii etycznych.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prof_gorski_bez_etyki_ani_rusz-180.html

https://wiksig.upwr.edu.pl/wydzial/struktura/katedra-architektury-krajobrazu/wizytowki-pracownikow/justyna-rubaszek-7.html

Rezultaty: 741 - 750 z 77 podstron

  • 1
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77