Dr Marta Sylla z Instytutu Gospodarki Przestrzennej będzie kierować projektem FOODCITYBOOST z zakresu tzw. rolnictwa miejskiego. To europejskie przedsięwzięcie realizowane w ramach unijnego programu badań i i innowacji Horyzont Europa. Na UPWr prowadzić go będą badacze z IGP, Katedry Ogrodnictwa i Katedry Architektury Krajobrazu.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/foodcityboost-zbadamy-rolnictwo-miejskie-4304.html
Ilu pracowników, tyle pasji – spośród ponad 1600 osób pracujących na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu pięcioro postanowiło się swoimi podzielić. To prof. Jan Kapłon, dr Adam Luberański, Marta Nowicka, doktorant Jakub Pacoń i dr Kamil Abt.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/czym-pasjonuja-sie-pracownicy-upwr-3861.html
Wśród najważniejszych spraw tego posiedzenia znalazły się sprawozdania z działalności m.in. Centrum Kształcenia na Odległość i Centrum Kształcenia Ustawicznego, jak również informacja o przebiegu rekrutacji i roli absolwentów w promocji uczelni.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/listopadowe_posiedzenie_senatu_2016-692.html
W roku 1951 utworzono Zakład Języków Obcych, ale już po dwóch latach, na mocy zarządzenia Ministra Szkolnictwa Wyższego z 2 lutego 1953 r., we wszystkich uczelniach wyższych powołane zostały międzywydziałowe jednostki dydaktyczne zwane Studium Języków Obcych, przemianowane następnie na Studium Praktycznej Nauki Języków Obcych (SPNJO). Pierwszym kierownikiem naszego SPNJO był dr Franciszek Jankowski.
W roku 1955 w wyniku reorganizacji SPNJO wszyscy pracownicy, z wyjątkiem Gwido Wrzosińskiego, (...)
https://sjo.upwr.edu.pl/studium/historia
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.