Trzy nasze projekty otrzymały finansowanie w ramach konkursu PRELUDIUM BIS 3 ogłoszonego przez Narodowe Centrum Nauki. Dzięki niemu wyłonieni w ramach konkursu doktoranci Szkoły Doktorskiej UPWr wraz z promotorami będą prowadzić badania nad zdrowymi słodzikami, pozycjonowaniem multi-GNSS oraz wykorzystaniem połączonych technik emulgowania i suszenia owoców w celach prozdrowotnych.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/preludium-bis-3-dla-naukowcow-upwr-3788.html
Wyniki konkursu
I miejsce z wynikiem 73,5 pkt:Miłosna podróż Marii (zespół w składzie: Aleksandra Nicpoń, Katarzyna Rybak)
II miejsce z wynikiem 70,1 pkt:Poszukiwanie kwiatu paproci (zespół w składzie: Anna Kopciuch, Michalina Mercik, Ryszard Paczuski, Michalina Ratowska, Kamila Wasiluk)
III miejsce z wynikiem 51,1 pkt:Piękna i Bestia (zespół w składzie: Jakub Adamski, Weronika Brożek, Klaudia Grygierczyk, Adrianna Kołodziej)
Odwołanie do książek, obrazu filmowego, zjawisk w (...)
https://upwr.edu.pl/ogloszenia/iluminacja-parku-na-pawlowicach-konkurs-projektow-studenckich
Powstanie kierunków kształcenia na wydziale
1950 r.
Na Oddziale (od 1951 r. Wydziale) Melioracji Rolnych Wydziału Rolniczego, należącego do Uniwersytetu i Politechniki, rozpoczęto kształcenia na kierunku melioracje wodne. W kolejnych latach nazwa tego kierunku zmieniała się, dziś funkcjonuje on jako inżynieria środowiska.
1960 r.
Uruchomiono studia na kierunku geodezja urządzeń rolnych.
1972 r.
Utworzony został kierunek budownictwo.
2000 r.
Rozpoczęto kształcenie na kierunku architektura (...)
https://wiksig.upwr.edu.pl/wydzial/historia--misja-i-strategia/dzialalnosc-dydaktyczna-wydzialu
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.