Przewodnicząca:
dr hab. Bożena Króliczewska, prof. uczelni
Członkowie:
prof. dra hab. inż. Wojciech Dobicki
prof. dr hab. inż. Anna Pęksa
dr hab. inż. Marek Liszewski
dr hab. inż. Ryszard Pokładek, prof. uczelni
dr hab. inż. Robert Kalbarczyk, prof. uczelni
mgr Ewa Carolak
Julia Schneefuhs
mgr inż. Barbara Lewandowska
mgr Grażyna Jakubowska
Regulamin działalności Rady Bibliotecznej
https://biblioteka.upwr.edu.pl/o-bibliotece/rada-biblioteczna
Komitet organizacyjny
dr hab. Małgorzata Korzeniowska, prof. uczelnidr hab. Anna Dąbrowska, prof. uczelnidr Marek Szołtysikdr hab. Anna Salejdadr Łukasz Bobakdr hab. Anna Zimoch-Korzycka, prof. uczelnidr Dominika Kuligmgr Katarzyna Leichtmgr Szymon Juchniewiczmgr Aleksandra Rajewska
Komitet naukowy
dr hab. Małgorzata Korzeniowska, prof. uczelni, UPWrdr hab. Anna Dąbrowska, prof. uczelni, UPWrprof. Dusan Misic, UPWrprof. dr hab. Aneta Wojdyło, UPWrprof. dr hab. Agnieszka Kita, UPWr
https://foodqs.upwr.edu.pl/konferencja/komitety
Za działalność w studenckich kołach naukowych:
Wawrzyniak Joanna (IV rok inżynierii i gospodarki wodnej) – SKN Hydrologów i Hydrotechników
Knap Ewa (III rok inżynierii i gospodarki wodnej) – SKN Hydrologów i Hydrotechników
Dobrzańska Joanna (IV rok architektury krajobrazu) – SKN Architektury Krajobrazu
Kamil Olejnik (I rok inżynierii środowiska) – SKN Meliorantów
Drużyńska Paulina (I rok studiów II stopnia gospodarki przestrzennej) – SKN Planowania Przestrzennego PUZZLE
Knysak Joanna (I rok (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/studenci-nagrodzeni-na-xv-dniu-aktywnosci-studenckiej-2016
„Książki z Wrocławiem w tle” to wystawa, na której zaprezentowano sylwetki pisarzy na stałe związanych z Wrocławiem oraz ich wybrane utwory. Akcja przedstawionych książek rozgrywa się w stolicy Dolnego Śląska, a w niektórych tytułach głównym bohaterem jest miasto Wrocław.
Wśród wielu wspaniałych autorów znajdują się m.in. Marek Krajewski i Magda Knedler, od których otrzymaliśmy serdeczne pozdrowienia i autografy dla naszej uniwersyteckiej Społeczności.
https://biblioteka.upwr.edu.pl/o-bibliotece/o-nas/wydarzenia-i-wystawy/2020/wystawa-ksiazki-z-wroclawiem-w-tle
Centrum Produktu Regionalnego Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu to miejsce, w którym tradycyjne serowarstwo, browarnictwo, winiarstwo, przetwórstwo mięsne i owocowo-warzywne będzie przekazywane w nowoczesny sposób. Jak podkreśla dr inż. Marek Szołtysik z Katedry Rozwoju Funkcjonalnych Produktów Żywnościowych, dynamicznie rozwijający się segment żywności rzemieślniczej potrzebuje wsparcia merytorycznego. Stąd pomysł na powstanie CPR.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/zywnosc-rzemieslnicza-ze-wsparciem-upwr-3700.html
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.