Rada Programowa kierunków studiów Rolnictwo i Ekonomia
dr hab. Wiesław Wojciechowski, prof. uczelni – przewodniczący
Nauczyciele akademiccy:
dr inż. Elżbieta Pytlarz - sekretarz
prof. dr hab. Kamila Nowosad
prof. dr hab. Józef Sowiński
dr hab. Roman Wacławowicz, prof. uczelni
dr hab. Magdalena Raftowicz
dr inż. Krzysztof Rutkiewicz
dr inż. Katarzyna Patejuk
dr inż. Izabela Kurtyka
Przedstawiciele studentów:
Jakub Głombik (student kierunku Rolnictwo, II stopień)
Wiktoria Nabiałek (...)
https://wpt.upwr.edu.pl/wydzial/rady-programowe
W środę, 2 października w Auli im. Jana Pawła II uroczyście zainaugurowaliśmy kolejny rok akademicki na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu. Tradycyjnie podczas inauguracji immatrykulowani zostali studenci pierwszego roku, osoby szczególnie zasłużone dla uczelni dostały odznaki i medale, a uroczystość uświetnił występ Chóru UPWr oraz wykład prof. Andrzej Koteckiego.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/rozpoczynamy-nowy-rok-akademicki-4451.html
W połowie czerwca Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu gościł przedstawicieli ukraińskich uczelni w ramach wydarzenia Staf Week z projektu INTERACT 2.0. W tegorocznej edycji do grona 10 ukraińskich instytucji dołączyły dwie kolejne uczelnie: National Aviation University z Kijowa oraz Ivan Puluj National Technical University z Tarnopola.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/kolejna-edycja-staff-week-na-upwr-4406.html
Miejsca realizacji praktyk studentów kierunku Technologia i organizacja gastronomii, do roku akademickiego 2022/2023
"IMPED" Restauracja "Pod Kasztanami" Nysa"Karmazyn Bis" Joanna Pierz, Wrocław"Papa Bar" AW DORADZTWO Sp. z o.o. we Wrocławiu4HOPS Cycling pub, WrocławA&J Company "Pizza Station" WrocławAC Hotel by Marriott WrocławAdmi Spółka z o.o. Gastronomia, WrocławAmRest sp. z o.o. WrocławANDRZEJ FRYMAT PARTNER, GajkówArkadia Restauracja Hotel Aleksandra Główka, Jelcz LaskowiceArt (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/wspolpraca/praktykodawcy/technologia-i-organizacja-gastronomii
Święta Wielkanocne kojarzą się z bogato zastawionym stołem i licznymi potrawami. Choć pielęgnowanie tradycji i symboli świąt jest ważne, warto zwrócić uwagę na ilość żywności, jaką przygotowujemy. Prof. Maciej Bienkiewicz z Katedry Żywienia Człowieka w przeddzień Świąt Wielkanocnych opowiada o tym, co tradycyjnie znajduje się na świątecznym stole i czy przypadkiem nie jest tego za dużo.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/wielkanoc-w-duchu-zero-waste-doceniajmy-jedzenie-bardziej-i-marnujmy-mniej-4036.html
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.