Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Rada Programowa kierunków studiów Rolnictwo i Ekonomia dr hab. Wiesław Wojciechowski, prof. uczelni – przewodniczący Nauczyciele akademiccy: dr inż. Elżbieta Pytlarz - sekretarz prof. dr hab. Kamila Nowosad prof. dr hab. Józef Sowiński dr hab. Roman Wacławowicz, prof. uczelni dr hab. Magdalena Raftowicz dr inż. Krzysztof Rutkiewicz dr inż. Katarzyna Patejuk dr inż. Izabela Kurtyka  Przedstawiciele studentów: Jakub Głombik (student kierunku Rolnictwo, II stopień) Wiktoria Nabiałek (...)
https://wpt.upwr.edu.pl/wydzial/rady-programowe
W środę, 2 października w Auli im. Jana Pawła II uroczyście zainaugurowaliśmy kolejny rok akademicki na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu. Tradycyjnie podczas inauguracji immatrykulowani zostali studenci pierwszego roku, osoby szczególnie zasłużone dla uczelni dostały odznaki i medale, a uroczystość uświetnił występ Chóru UPWr oraz wykład prof. Andrzej Koteckiego.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/rozpoczynamy-nowy-rok-akademicki-4451.html
Instytut Inżynierii Środowiska był współorganizatorem VI Konferencji Naukowo-Technicznej pt. Nowe Kierunki Badań W Inżynierii Środowiska, Energetyce, Geodezji i Gospodarce Przestrzennej, która odbyła się w dniach 14-15 października 2020 r. w Lublinie a ze względu na panującą sytuację epidemiologiczną związaną z COVID-19 przeprowadzona została w formie online.
https://wiksig.upwr.edu.pl/wydzial/struktura/instytut-inzynierii-srodowiska/aktualnosci/silna-reprezentacja-instytutu-na-konferencji-naukowo-technicznej-pt--nowe-kierunki-badan-w-inzynierii-srodowiska--energetyce--geodezji-i-gospodarce-przestrzennej-94.html
To już druga edycja prestiżowego zestawienia QS World University Rankings: Sustainability, a pierwsza, w której udział bierze Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu. Wyniki pokazują, że UPWr jest jednym z pionierów wdrażania i promocji idei zrównoważonego rozwoju nie tylko w Polsce, ale i w tej części Europy.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/upwr-liderem-w-drodze-do-realizacji-celow-zrownowazonego-rozwoju-4221.html

https://upwr.edu.pl/uczelnia/o-uczelni/cele-zrownowazonego-rozwoju/zywnosc-na-kampusie/na-upwr-produkcja-zywnosci-o-4.html
W połowie czerwca Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu gościł przedstawicieli ukraińskich uczelni w ramach wydarzenia Staf Week z projektu INTERACT 2.0. W tegorocznej edycji do grona 10 ukraińskich instytucji dołączyły dwie kolejne uczelnie: National Aviation University z Kijowa oraz Ivan Puluj National Technical University z Tarnopola.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/kolejna-edycja-staff-week-na-upwr-4406.html
Postępowanie prowadzone wg. tzw starych przepisów Natalia Siwińska ogłoszenie obrony streszczenie rozprawy doktorskiej recenzja rozprawy doktorskiej recenzja rozprawy doktorskiej Wojciech Borawski ogłoszenie obrony streszczenie rozprawy doktorskiej recenzja rozprawy doktorskiej recenzja rozprawy doktorskiej Marta Tikhomirov ogłoszenie obrony streszczenie rozprawy doktorskiej recenzja rozprawy doktorskiej recenzja rozprawy doktorskiej Karol Kirstein ogłoszenie (...)
https://wmw.upwr.edu.pl/nauka/postepowania-naukowe/postepowania-prowadzone-wg-tzw-starych-przepisow
Miejsca realizacji praktyk studentów kierunku Technologia i organizacja gastronomii, do roku akademickiego 2022/2023 "IMPED" Restauracja "Pod Kasztanami" Nysa"Karmazyn Bis" Joanna Pierz, Wrocław"Papa Bar" AW DORADZTWO Sp. z o.o. we Wrocławiu4HOPS Cycling pub, WrocławA&J Company "Pizza Station" WrocławAC Hotel by Marriott WrocławAdmi Spółka z o.o. Gastronomia, WrocławAmRest sp. z o.o. WrocławANDRZEJ FRYMAT PARTNER, GajkówArkadia Restauracja Hotel Aleksandra Główka, Jelcz LaskowiceArt (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/wspolpraca/praktykodawcy/technologia-i-organizacja-gastronomii
O zamiłowaniu do dydaktyki i swojej pasji, potrzebie wzajemnego szacunku, zaangażowania i dobrego humoru, a także o robieniu frytek, chipsów i… spirytusu, opowiada prof. Artur Gryszkin z Zakładu Technologii Węglowodanów.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prof-artur-gryszkin--niewiedza-nie-jest-bledem-jestesmy-na-uczelni-po-to--by-sie-uczyc-3823.html
Święta Wielkanocne kojarzą się z bogato zastawionym stołem i licznymi potrawami. Choć pielęgnowanie tradycji i symboli świąt jest ważne, warto zwrócić uwagę na ilość żywności, jaką przygotowujemy. Prof. Maciej Bienkiewicz z Katedry Żywienia Człowieka w przeddzień Świąt Wielkanocnych opowiada o tym, co tradycyjnie znajduje się na świątecznym stole i czy przypadkiem nie jest tego za dużo.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/wielkanoc-w-duchu-zero-waste-doceniajmy-jedzenie-bardziej-i-marnujmy-mniej-4036.html

Rezultaty: 81 - 90 z 15 podstron