Zadajesz sobie pytania o przyszłość po studiach? Zastanawiasz się nad wyborem tematu pracy? A może po prostu chcesz studiować ciekawiej oraz umieć więcej i lepiej? Zaloguj się dzisiaj na spotkanie z tutorami i znajdź swojego mistrza. Początek godzina 12.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/znajdz-swojego-mistrza-4297.html
Vaikunthavasan Thiruchenthooran, doktorant Szkoły Doktorskiej UPWr w ramach pracy doktorskiej zajmuje się badaniami nad możliwościami wykorzystania dobrze znanych i powszechnie stosowanych leków z grupy niesteroidowych leków przeciwzapalnych (NLPZ) do walki z rakiem. Zastosowanie dostępnych na rynku leków do nowych celów terapeutycznych określane jest mianem repozycjonowania leków (z ang. drug repurposing) i cieszy się obecnie ogromnym zainteresowaniem ze strony przemysłu farmaceutycznego.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/doktorant-upwr-bada-uzytecznosc-nowych-formulacji-nlpz-do-walki-z-rakiem-4374.html
O wyjeździe do Hiszpanii w ramach programu Erasmus+, w czasie którego nie obyło się bez problemów, ale i tak było warto – pisze Anna Śmierzchała z Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/erasmus_w_hiszpanii-487.html
Interdyscyplinarne zespoły, współpraca z zagranicznymi ośrodkami, pozyskiwanie przez doktorantów środków na własne badania dotyczące między innymi żywności funkcjonalnej – Szkoła Doktorska na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu w dyscyplinie technologia żywności i żywienia daje nie tylko szansę własnego rozwoju, ale szuka też odpowiedzi na pytania ważne dla współczesnego świata.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/miedzynarodowa-szkola-doktorska-upwr--technologia-zywnosci-i-zywienia-3577.html
mgr inż. Damian Michał Maksimowski
Zawiadomienie o obroniestreszczenie pol.recenzja nr 1 recenzja nr 2recenzja nr 3
mgr inż. Alan Piotr Gasiński
Zawiadomienie o obroniestreszczenie pol.streszczenie ang.recenzja nr 1 recenzja nr 2recenzja nr 3
mgr inż. Andrzej Kwaśnica
Zawiadomienie o obroniestreszczenie pol.streszczenie ang.recenzja nr 1 recenzja nr 2recenzja nr 3
mgr Aneta Maria Mrozek-Szetela
Zawiadomienie o obroniestreszczenierecenzja nr 1 recenzja nr 2recenzja nr 3
mgr inż. Justyna (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/nauka/doktoraty
Twórcy: Anna Rodziewicz, Wojciech Łaba, Justyna Sobolczyk
Data zgłoszenia: 13-06-2011
Nr zgłoszenia: P.395240
Data wydania decyzji: 14-10-2013
Nr patentu: 216731
Przedmiotem wynalazku jest sposób bioutylizacji pierza drobiowego, zwłaszcza kurzego, polegający na tym, że pierze o wilgotności 20-30% miesza się z dodatkami roślinnymi i pyłem węgla brunatnego o podobnej wilgotności jak pierze, w proporcji 0,8-1,2:1. Całość okresowo miesza się i napowietrza. Szczepionkę bakteryjną stosuje się w (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/innowacje/know-how/sposob-bioutylizacji-pierza-drobiowego--zwlaszcza-kurzego
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.