Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Lekarz Alicja Woś z Uniwersytetu Medycznego o wszczęciu swojego interdyscyplinarnego doktoratu realizowanego we współpracy z naukowcami z Katedry Żywienia Człowieka UPWr.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/jak_powstaje_interdyscyplinarny_doktorat_um_i_upwr-257.html
Karolina Nowacka, studentka Wydziału Biologii i Hodowli Zwierząt UPWr studiuje w Chinach i jest wolontariuszką w ośrodku, do którego trafiają małpy konfiskowane handlarzom.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/studentka_upwr_ratuje_malpy_w_azji-166.html
Dr Magda Mielczarek z Pracowni Biostatystyki w Katedrze Genetyki jedzie do Pracowni Biostatystyki i Bioinformatyki na Uniwersytecie Illinois – jednej z najlepszych placówek tego typu na świecie.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/z_upwr_do_ilinois_by_badac_pszczoly-202.html
Naukowcy z UPWr opracowali dla Wrocławia zasady zrównoważonego gospodarowania wodami opadowymi w obszarze zabudowanym. To już drugi katalog dobrych praktyk. Pierwszy skierowany był do inwestorów, projektantów i decydentów, ten – do mieszkańców.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/naukowcy_z_upwr_ucza_jak_chronic_wode-11.html
Centrum Modelowania Procesów Hydrologicznych zorganizowało konferencję pt.: „Modelowanie procesów hydrologicznych – zagadnienia modelowania w sektorze gospodarki wodnej”
https://wiksig.upwr.edu.pl/aktualnosci/konferencja-cmph-2019-258.html
Gospodarka wodami opadowymi, odnawialne źródła energii, jak zbudować własny kompostownik na działce, ale też co kryje się pod hasłem „ubóstwo energetyczne” czy „adaptacja do zmian klimatu” – to tematy, jakie będą poruszane podczas dzisiejszego dnia Tygodnia Przyrodników.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/tydzien-przyrodnikow-wtorek-3541.html
Kilka tysięcy wrocławian przyjechało do Pawłowic na VI Święto sera i wina. Nie tylko mogli kupić sery i wina, ale też wysłuchać gawędy Katarzyny Bosackiej i kibicować uczestnikom studenckiego konkursu o tytuł mistrza kuchni, w którym walczono o Nagrodę Rektora.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/tlumy_na_vi_swiecie_sera_i_wina-114.html
Trzy studentki Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności zmierzą się w finale konkursu kulinarnego o nagrody JM Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu „Pojedynek mistrzów kuchni”. To Pola Blak, Agata Kurasiewicz i Justyna Owsianka.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/pojedynek-mistrzow-kuchni-oto-finalistki-3886.html
CIT, klinika i konsolidacja administracji – prorektor ds. organizacji i rozwoju uczelni prof. Adam Szewczuk o planach na nadchodzące cztery lata, o systemie oceny pracowników niebędących nauczycielami akademickimi i inwestycjach.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/kadencja-2020-2024-zarzadzanie-i-konsolidacja-3381.html
w sprawie powołania Zespołu ds. Wdrożenia zasad Europejskiej Karty Naukowca i Kodeksu Postępowania przy rekrutacji pracowników naukowych na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-rektora/2016-rok/zarzadzenie-nr-1042016-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-26-wrzesnia-2016-roku-104.html

Rezultaty: 981 - 990 z 112 podstron

  • 1
  • 98
  • 99
  • 100
  • 112