prof. dr hab. inż. Mirosław Anioł
dr hab. Agnieszka Bartmańska
dr inż. Łukasz Bobak
dr inż. Hanna Boruczkowska
dr inż. Tomasz Boruczkowski
prof. dr hab. Józefa Chrzanowska
dr inż. Ewa Tomaszewska-Ciosk
dr hab. Anna Dąbrowska
dr inż. Monika Dymarska
dr inż. Elżbieta Gębarowska
dr hab. Inż. Anna Gliszczyńska, profesor uczelni
dr hab. Inż. Witold Gładkowski, profesor uczelni
mgr inż. Jakub Grzeszczuk
prof. dr hab. inż. Ewa Huszcza
dr hab. inż. Tomasz Janeczko, profesor uczelni
dr inż. Anna (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/lista-zdobywcow-patentow--swieto-upwr--listopad-2020
Twórcy: Dorian Nowacki, Helena Martynowicz, Anna Wojakowska, Łukasz Bobak, Andrzej Szuba, Tadeusz Trziszka
Data zgłoszenia: 04-12-2012
Nr zgłoszenia: P.401895
Data wydania decyzji: 21-11-2013
Nr patentu: 217022
Wynalazek dotyczy zastosowania preparatu fosfolipidowego z żółtka jaja jako substancji czynnej do wytwarzania leków lub suplementów diety, lub jako składnik preparatów złożonych, do stosowania w profilaktyce i leczeniu nadciśnienia tętniczego.
Zalety wynalazku:
Jaja kurze są cennym (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/innowacje/know-how/zastosowanie-preparatu-fosfolipidowego-z-zoltka-jaj
dr inż. Łukasz Bobak
dr hab. inż. Robert Bodkowski
mgr inż. Dorota Chorążyk
dr inż. Beata Cieniawska
dr inż. Katarzyna Czyż
dr inż. Marta Gas
prof. dr hab. Zbigniew Dobrzański
mgr inż. Monika Dymarska
dr inż. Elżbieta Gębarowska
dr inż. Anna Gliszczyńska
dr hab. inż. Witold Gładkowski
dr hab. Małgorzata Grabarczyk
prof. dr hab. inż. Ewa Huszcza
dr hab. Tomasz Janeczko, prof. nadzw.
prof. dr hab. inż. Andrzej Jarmoluk
dr Paulina Jawor
prof. dr hab. inż. Wiesław Kopeć
dr hab. inż. Edyta (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/lista-zdobywcow-patentow-2017
Twórcy: Maria Rutkowska, Joanna Rymaszewska, Wojciech Słupski, Marta Szandruk, Małgorzata Trocha, Tadeusz Trziszka, Łukasz Bobak
Data zgłoszenia: 04-12-2012
Nr zgłoszenia: P.401894
Data wydania decyzji: 21-11-2013
Nr patentu: 217021
Wynalazek dotyczy zastosowania preparatu fosfolipidowego pochodzącego z żółtka jaj, do wytwarzania środka farmaceutycznego, zwłaszcza produktu leczniczego oraz suplementu diety, do stosowania w profilaktyce i leczeniu lęku o różnym podłożu samodzielnie lub jako (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/innowacje/know-how/zastosowanie-preparatu-fosfolipidowego-z-zoltka-jaj-2
Dokumenty patentowe odebrali:
dr hab. Mirosław ANIOŁ, prof. nadzw.
dr Joanna BAJZERT
prof. dr hab. Jacek BANIA
dr Agnieszka BARTMAŃSKA
prof. dr hab. inż. Jerzy BIENIEK
dr inż. Łukasz BOBAK
dr hab. inż. Robert BODKOWSKI
dr inż. Hanna BORUCZKOWSKA
dr inż. Tomasz BORUCZKOWSKI
prof. dr hab. Józefa CHRZANOWSKA
dr inż. Gabriel CZACHOR
dr Anna DĄBROWSKA
dr inż. Marcin DĘBOWSKI
prof. dr hab. Zbigniew Dobrzański
dr inż. Wioletta Drożdż
Monika Dymarska
Prof. dr hab. inż. Adam Figiel
dr Elżbieta (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/lista-zdobywcow-patentow-2016
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.